Консумативи и аксесоари за прахосмукачки роботи

Консумативи и аксесоари за прахосмукачки роботиПокажи:
Подреди по:

Аutо-Еmрtу Ѕtаtіоn Хіаоmі Мі Rоbоt Vасuum Мор 2 Ultrа Автомаричен контейнер за боклук

ОСНОВНИ ХАРАКТЕРИСТИКИ4L тopбa зa пpax c гoлям ĸaпaцитeтИзxвъpлeтe, ĸoгaтo e пълнa, cпecтявa вpeмe и..

399.00лв

Странична четка /6 лъча/ за Xiaomi MiJia Robot Vacuum Cleaner/Roborock S5 max/Roborock S50/S55

Основни функции:• Практични странични четки за робот прахосмукачка Xiaomi;• Найлонова четка, която н..

15.00лв 10.00лв

Auto-Empty Dock Roborock S7 + S7 MaxV Автоматичен Контейнер

Поддържайте въздуха във вашия дом свеж и чист, без нужда всеки път да почиствате робо-помощника си, ..

699.00лв 519.00лв

Абсорбиращ моп за Hutt W66 робот за прозорци

Описание:  Супер фини влакна, защита на продукта от поява на бактерии, причиняващи миризма. Сил..

9.99лв

Възможно ли е да се удължи експлоатацията на прахосмукачката робот?

Искате ли да удължите живота на вашия робот прахосмукачка Roomba или Xiaomi или пък друг ? Това никак не е трудно, ако, например, правите редовна смяна на четките. С помощта на този консуматив се снижава изтощаването на батерията. Как ви звучи?

Често комплектът прахосмукачка робот се предлага с някои допълнителни аксесоари. Стандартният пакет най-често включва една или две четки. По-скъпите комплекти предлагат повече неща: четки за почистване на по-големи отпадъци, четки за почистване на вълна или косми и т.н. Тоест, за да направите своята прахосмукачка робот по-ефективна при работа и да подобрите качеството на почистване, трябва да изберете максималната конфигурация на комплекта или да закупите допълнително някои консумативи, например различни четки.

Какво препоръчват експертите в това отношение?

Можете да подобрите производителността на умната си прахосмукачка, като закупите полезни допълнителни консумативи и аксесоари, като виртуална стена или магнитна лента. Те са необходими, за да се ограничи движението на робота, в противен случай той може да не отиде там, където се изисква. Всички функции за отлична работа на прахосмукачките роботи са заложени първоначално от производителя и могат да се използват без страх от загуба на гаранцията на уреда.

Ето един много добър съвет, ако искате да притежавате прахосмукачка робот, която отлично да се справя при почистване. Ако говорим за ситуацията, при която устройството ви няма твърде висока мощност на засмукване, нисък капацитет на батерията, няма опция за управление чрез смартфон, тогава е по-лесно да си купите нова прахосмукачка робот, отколкото да се опитвате да направите нещо с модела от по-нисък клас. При това положение няма технически възможности за инсталиране на нови функции.

Кои са най-честите проблеми при работа на умния помощник за почистване?

Могат да бъдат идентифицирани два основни проблема при роботите прахосмукачки.

Първи проблем.

Той е свързан с рязкото намаляване на мощността на засмукване, което се отразява на качеството на почистване.

Намаляването на смукателната мощност почти винаги е провокирано от състоянието на въздушния филтър. Съвременните прахосмукачки имат няколко филтъра, които работят върху общия процес на пречистване на въздуха. HEPA филтърът с циклонен прахоуловител и допълнителни филтърни слоеве играе голяма роля. Ако потребителят забележи, че прахосмукачката е започнала да изсмуква по-лошо прах, тогава трябва да се следват няколко прости процедури. Почистването на филтъра отнема само няколко минути. По принцип е по-добре да се изпразва контейнера възможно най-често, тъй като когато е наполовина пълен или повече, производителността на прахосмукачката робот  ще спадне рязко. Това не е достатъчно, за да може роботът да се върне към предишната си производителност, тъй като самият HEPA филтър трябва да бъде почистен. Някои от тези филтри са предназначени за почистване с вода, съответно от време на време трябва да се мият. Но докато не изсъхнат, не можете да ги върнете обратно. А и периодично се налага HEPA филтърът да бъде подменян с чисто нов.  Според марката робот прахосмукачка след активна употреба, той  трябва да бъде заменен. Можете да подобрите работата на филтъра или да удължите живота му, като инсталирате допълнителен филтърен слой.

Втори проблем

Той е свързан с намаления общ живот на батерията на робота за почистване. Батериите също имат собствен експлоатационен живот и след известно време капацитетът постепенно ще започне да пада. Съответно с едно пълно зареждане прахосмукачката робот ще може да работи много по-малко от преди. Тук може да се действа по два начина - да се закупи нова и оригинална батерия или да се рискува и да се постави китайска батерия с по-голям капацитет и по-ниска цена. Мнението на експертите е, че трябва да не се поставят китайски батерии. Всъщност, по-мощните китайските батерии на практика не надвишават оригиналната. В някои случаи дори прахосмукачката започва да работи още по-зле.

Вместо заключение.

Има достатъчно законни начини за подобряване на ефективната работа на прахосмукачката робота. Това става както със закупуването на допълнителни аксесоари и консумативи, които са оригинални, така и с провеждането на редовна профилактика на този незаменим домашен помощник.