Меню
Кошница

Консумативи и аксесоари за прахосмукачки роботи

Консумативите за прахосмукачки робот са елементи и компоненти, които се износват с времето и изискват редовна смяна, за да гарантират оптималната работа на устройството. Някой от тях са - Филтри, Четки, Мопове и подложки, Батерии, Зарядни станции и др.

Комплектът включва: - 4 бр. торбички за автоматичния контейнер за отпадъци - 4 бр. странични четки - 4 бр. моп - 2 бр. централни четки - 2 бр. HEPA филтъра - 2 бр. дунапренчета за филтрите..
99.90 лв
0.5 L препарат, предназначен за използване във водния контейнер на роботи прахосмукачки.Разрежда се в съотношение 1:80.Примерно съотношение: Добавете 5 мл от препарата в 400-420 мл вода. Разклатете леко преди употреба. Препоръчваме използването на дестилирана/пречистена вода с цел избягване на натру..
17.90 лв
Комплектът консумативи за прахосмукачка робот Tecbot M1 включва: - 2 бр. HEPA филтри - 1 комплект странични четки (1 лява + 1 дясна) - 1 бр. препарат за прахосмукачка робот 0,5 L - 1 бр. мека въртяща четка (самопочистващ моп)..
79.99 лв
Комплектът включва:5 броя торбички 1 комплект странични четки1 HEPA филтър1 моп..
47.90 лв
Показва 1 до 40 от 124 (4 страници)

Възможно ли е да се удължи експлоатацията на прахосмукачката робот?

Искате ли да удължите живота на вашия робот прахосмукачка Roomba или Xiaomi или пък друг ? Това никак не е трудно, ако, например, правите редовна смяна на четките. С помощта на този консуматив се снижава изтощаването на батерията. Как ви звучи?

Често комплектът прахосмукачка робот се предлага с някои допълнителни аксесоари. Стандартният пакет най-често включва една или две четки. По-скъпите комплекти предлагат повече неща: четки за почистване на по-големи отпадъци, четки за почистване на вълна или косми и т.н. Тоест, за да направите своята прахосмукачка робот по-ефективна при работа и да подобрите качеството на почистване, трябва да изберете максималната конфигурация на комплекта или да закупите допълнително някои консумативи, например различни четки.

Какво препоръчват експертите в това отношение?

Можете да подобрите производителността на умната си прахосмукачка, като закупите полезни допълнителни консумативи и аксесоари, като виртуална стена или магнитна лента. Те са необходими, за да се ограничи движението на робота, в противен случай той може да не отиде там, където се изисква. Всички функции за отлична работа на прахосмукачките роботи са заложени първоначално от производителя и могат да се използват без страх от загуба на гаранцията на уреда.

Ето един много добър съвет, ако искате да притежавате прахосмукачка робот, която отлично да се справя при почистване. Ако говорим за ситуацията, при която устройството ви няма твърде висока мощност на засмукване, нисък капацитет на батерията, няма опция за управление чрез смартфон, тогава е по-лесно да си купите нова прахосмукачка робот, отколкото да се опитвате да направите нещо с модела от по-нисък клас. При това положение няма технически възможности за инсталиране на нови функции.

Кои са най-честите проблеми при работа на умния помощник за почистване?

Могат да бъдат идентифицирани два основни проблема при роботите прахосмукачки.

Първи проблем

Той е свързан с рязкото намаляване на мощността на засмукване, което се отразява на качеството на почистване.

Намаляването на смукателната мощност почти винаги е провокирано от състоянието на въздушния филтър. Съвременните прахосмукачки имат няколко филтъра, които работят върху общия процес на пречистване на въздуха. HEPA филтърът с циклонен прахоуловител и допълнителни филтърни слоеве играе голяма роля. Ако потребителят забележи, че прахосмукачката е започнала да изсмуква по-лошо прах, тогава трябва да се следват няколко прости процедури. Почистването на филтъра отнема само няколко минути. По принцип е по-добре да се изпразва контейнера възможно най-често, тъй като когато е наполовина пълен или повече, производителността на прахосмукачката робот  ще спадне рязко. Това не е достатъчно, за да може роботът да се върне към предишната си производителност, тъй като самият HEPA филтър трябва да бъде почистен. Някои от тези филтри са предназначени за почистване с вода, съответно от време на време трябва да се мият. Но докато не изсъхнат, не можете да ги върнете обратно. А и периодично се налага HEPA филтърът да бъде подменян с чисто нов.  Според марката робот прахосмукачка след активна употреба, той  трябва да бъде заменен. Можете да подобрите работата на филтъра или да удължите живота му, като инсталирате допълнителен филтърен слой.

Втори проблем

Той е свързан с намаления общ живот на батерията на робота за почистване. Батериите също имат собствен експлоатационен живот и след известно време капацитетът постепенно ще започне да пада. Съответно с едно пълно зареждане прахосмукачката робот ще може да работи много по-малко от преди. Тук може да се действа по два начина - да се закупи нова и оригинална батерия или да се рискува и да се постави китайска батерия с по-голям капацитет и по-ниска цена. Мнението на експертите е, че трябва да не се поставят китайски батерии. Всъщност, по-мощните китайските батерии на практика не надвишават оригиналната. В някои случаи дори прахосмукачката започва да работи още по-зле.

Консумативи за прахосмукачка робот Xiaomi – Ключът към безупречна чистота!

Когато става дума за автоматично почистване, робот прахосмукачките от Xiaomi вече са доказали своята надеждност и ефективност. Но каква е тайната зад тяхната дългогодишна служба и безупречна работа? Отговорът е прост – качествените консумативи! Филтри - Специално разработени, за да задържат най-дребните частици прах, алергени и микроорганизми, гарантирайки ви чист и свеж въздух у дома. Четки за Xiaomi, с дизайн, който позволява ефективно почистване на всякакви подови настилки, четките се справят без проблем с всякакви замърсявания.

Какви са най-популярните консумативи?

Филтри: Основната функция на филтрите е да задържат прах, мръсотия, алергени и други микроскопични частици, предотвратявайки ги от връщане обратно в помещението. С времето, филтрите се запушват и трябва да се сменят, за да поддържат ефикасността на прахосмукачката.

Четки: Четките на прахосмукачките роботи помагат за почистване на повърхности, като събират прах, коса, косъм и други частици. Тъй като те са в постоянен контакт с пода, износват се и трябва да се заменят редовно.

Мопове и подложки: Някои модели робот прахосмукачки имат функция за мопиране. Консумативните материали за този режим помагат за поддържане на подовите настилки чисти и свежи.

Батерии: Въпреки че не са често смянани консумативи, батериите имат ограничен живот и могат да изискват смяна след дълга употреба.

Други аксесоари: Това може да включва резервни колелца, сензори, капаци и други части, които подпомагат функционирането на прахосмукачката.Има достатъчно законни начини за подобряване на ефективната работа на прахосмукачката робота. Това става както със закупуването на допълнителни аксесоари и консумативи, които са оригинални, така и с провеждането на редовна профилактика на този незаменим домашен помощник.

Има достатъчно начини за подобряване на ефективната работа на прахосмукачката робота. Това става както със закупуването на допълнителни аксесоари и консумативи, които са оригинални, така и с провеждането на редовна профилактика на този незаменим домашен помощник.