дом Прахосмукачки роботи С какво ни улесняват прахосмукачките роботи в забързаното ежедневие?

С какво ни улесняват прахосмукачките роботи в забързаното ежедневие?

Какво точно представляват роботите прахосмукачки? И, по-важното, за какво е цялата тази суматоха? Ако някога сте обмисляли да си купите прахосмукачка робот, ето ви няколко причини да направите следващата си най-добра покупка.

Минимализира домашните Ви задължения

Надали има по-обременяващо задължение от почистването на дома Ви, особено когато Ви липсва енергия и мотивация да минете през същите стаи, да погледнете под всяко легло и да разместите мебелите, за да стигнете до най-труднодостъпните места. Традиционните прахосмукачки отнемат много от времето Ви, не само заради неудобните си размери и тежест, но и защото трябва при всяко преместване да търсите контакт и да правите ново разместване.

За щастие, прахосмукачките роботи елиминират всички тези проблеми. Вие можете просто да програмирате автономната прахосмукачка да чисти само там, където желаете, колкото време искате, когато Ви е удобно. Тези роботи са огромни помощници най-вече на по-възрастните, които изпитват множество затруднения дори в най-елементарните ежедневни дейности, включително да се придвижват из дома си.

Непрестанно почистване

Ако имате натоварен график и нямате някой помощник, който да поеме част от задълженията Ви, то вероятно дори не подозирате за всички скрити и полезни функции, които притежават прахосмукачките роботи. Някои модели имат опция за силно засмукване, което ги прави идеални за апартаменти и къщи с килими и пътеки. Други модели имат мопове за мокро почистване – предпочитан избор при ламинат, теракот и дори плочките в банята.

Ако имате домашен любимец, то за Вас са създадени роботи с две странични четки и основна с усукано тяло за най-фините и неуловими косъмчета. Всички тези невероятни функции са достъпни за Вас по всяко време на денонощието. Просто настройте графика така, че роботът да се активира, докато сте на работа, на почивка или спите необезпокоявни в съседната стая. Автономните прахосмукачки са толкова усъвършенствани, че могат да се зареждат сами, да се измъкват от „заплетено“ положение и дори да Ви пращат уведомления през приложението си за телефон.

Без повече кабели

Една от отрицателните черти на традиционните прахосмукачки е техният кабел. Понякога Ви се струва, че е твърде дълъг и Ви пречи, друг път – че е твърде къс и не можете с едно включване да минете повече стаи. Прахосмукачката робот няма нужда от кабел. Батерията на стандартните модели издържа от 60 до 90 мин. Дори роботът да не приключи работата си, той ще се върне да се презареди, а след това ще продължи там, откъдето е спрял. В това отношение, някои собственици предпочитат да имат по два модела – един, който да вакуумира и друг, който да се заеме с миенето, веднага след като първият приключи с работата си.

Адаптиране към Вашите нужди

За разлика от традиционните прахосмукачки, които имат една сила на всмукване, роботите имат повече настройки, с които да ги пригодите към релефа и нуждите на дома си, както и към личните си предпочитания за почистване. Роботите не само са способни да създадат подробна карта на апартамента или етажа, на който живеете, но и да засекат замърсяване и да пренастроят алгоритъма си така, че да му обърнат повече внимание. Определени модели могат да правят разлика между килими и ламинат, както и да засичат препятствия, стълби и непознати предмети. Най-добрите модели могат да превключват функциите си по време на един и същи цикъл, за да се пригодят към различните повърхности.

Лесно стигат до недостъпни места

Край на надничането под леглото и дивана. Прахосмукачката робот, особено слим моделите, минават под повечето мебели без проблем, както и по протежението на стените, където главата на традиционната прахосмукачка не винаги е ефективна. В същото време няма да се притеснявате, че роботът ще се удря непрестанно в краката на мебелите. По-старите модели имаха бъмпери и стабилна броня, с която се оттласкваха в момента на прикосновение, докато сегашните не само сканират отдалеч заобикалящите ги предмети, но правят в движение промени в маршрута си.

Най-популярни

Хаотична или систематична прахосмукачка робот – Какви са разликите ?

Днес, прахосмукачките роботи намират приложение във все повече домове, кръстосвайки подовете старателно и оставяйки след себе си блясък и чистота. С всяка изминала година,...

Blackview BL5000 – военен клас на издръжливост и завидни спецификации

Най-новият удароустойчив гейминг телефон на Blackview е способен да издържи както на високо натоварване на хардуера и софтуера, така и на екстремни външни условия и то благодарение на изцяло обновения му поликарбонатен дизайн, в комбинация с бързоскоростна 5G мрежа и първокачествено защитно покритие Gorilla Glass.

Cubot Max 3 – Спецификации, Данни и Видео

Матиран гръб с класически, изчистени цветове и ретро дизайн на задните камери - Cubot Max 3 впечатлява с отлични характеристики, подобрен захват, неповторим външен вид и атрактивна цена.

Ревю и сравнение на популярни модели прахосмукачки роботи – Xiaomi, ILIFE, iRobot

 Автоматично повдигащ се моп, вибрационно почистване, по-добър дизайн на четката, отличното картографиране, мощен двигател с всмукателна сила от 2,500 Pa, изобилие от персонализации и ненадминати възможности за почистване - запознайте се с новия модел на Xiaomi - Roborock s7.

Коментари