OnePlus 7T или OnePlus 7T Pro?

Потребителите нямат търпение да разберат кой от двата модела на компанията OnePlus е по-добър. Дали разположението на камерите е от значение? Конкуренти ли са в действителност? Между OnePlus 7T и OnePlus 7T Pro има разлика в цената, нека да разберем защо.

 

OnePlus 7T

Можете да го намерите на пазара в два цвята – сребърно и небесно синьо. Екранът е 6,55-инчо FHD, 90-херцов. Операционната система е Snapdragon 855+. Оперативната памет е 8ГБ, а основната е 128 или 256ГБ на определени пазари. Батерията е 3800mAh, а цената е около 600 долара, което го прави със 100 долара по-евтин от OnePlus 7T Pro. Задните камери са три и са разположени една до друга върху кръгъл черен панел, като светкавицата е от долната страна.

 

С какво се отличава OnePlus 7T от OnePlus 7T Pro?

Като за начало, ъглите са плавно извити и дисплеят има рамка, което прави клиповете по-лесни за гледане, а самият телефон – по-лесен за държане. Ако ги поставите един до друг, двата смартфона са почти еднакви като размер. OnePlus 7T има по-светъл син нюанс от своя предшественик OnePlus 7T Pro, като текстурата е матирана, за да не се изплъзне лесно от ръката Ви. OnePlus 7T е малко по-лек, но въпреки това има повече функции, което е учудващо, предвид по-ниската си цена. OnePlus 7T Pro има по-висока резолюция.

 

Новите функции са: по-бърза операционна система, Snapdragon 855+, зареждането е 30% по-бързо, като в същото време батерията е оптимизирана така, че да смартфонът да не загрява. Основната камера има макро режим, който Ви позволява да се приближавате на 2 см до обектите, без да ги губите от фокус. Тъй като това е хардуерно подобрение, не може да го очаквате в по-късната версия на OnePlus 7T Pro, чийто софтуер регулярно се обновява.

 

Селфи камерата е капковидна, при OnePlus 7T Pro тя изскача от горната страна. Високоговорителите са два, на високо ниво и особено силни. Сензорът за пръстов отпечатък при OnePlus 7T Pro е по-бърз, отколкото при новия модел.

 

Тройна задна камера

Камерите на OnePlus 7T са разположени хоризонтално, като под тях се намира светкавицата. Първата е телескопична камера, 12-мегапискелова, с двукратно оптично увеличение. Втората камера е 48-мегапикселова, а последната е 16-мегапискелова, широкоъгълна. Снимките излизат дълбоки, много по-топли от тези на OnePlus 7T Pro, но не така детайлни. Това може да се забележи на нощния режим, но въпреки това представянето на камерите е на ниво.

 

Друго подобрение на OnePlus 7T спрямо OnePlus 7T Pro е включеният стабилизатор на камерата, което прави клипа да се движи гладко и равномерно. Изпъкналият черен диск за камерите ще наклони леко телефона, когато го сложите на равна повърхност. Ако това Ви притеснява, лесно можете да решите проблема като поставите протектор от задната страна, за да изравните смартфона. При OnePlus 7T Pro камерата е плътна и няма нужда от протектор.

 

Операционна система

Новият OnePlus 7T идва с Андроид 10. Основните му функции са, че настройките на интерфейса се намират много по-лесно, отколкото при предишната версия. Най-интересната му част е долната страна на екрана, която служи за управление на телефона между различните приложения. Т.е. не е нужно да намаляте картината и да търсите между списък, а просто да ги прелиствате едно след друго. Тази функция е необичайна и може да Ви отнеме няколко дни, докато свикнете с нея.

 

Батерия

Тук е най-голямата разлика между двата смартфона. Докато OnePlus 7T Pro може да издържа почти два дни, то OnePlus 7T не се представя така добре, въпреки че разполага с голяма вариация от енергоспестяващи режими, както и сходни характеристики със своя предшественик.

 

Като заключение, OnePlus 7T носи 90% от характеристиките на OnePlus 7T Pro за много по-ниска цена. Освен това, дисплеят на OnePlus 7T е плосък, което няма да Ви разсейва, докато го ползвате.

Вижте модели от серията Oneplus 7 онлайн с топ цени в нашия магазин тук :

Oneplus 7T Dual SIM 256GB 8GB Смартфон – Новата модификация на Oneplus сега на топ цени от Mobisector.com

Oneplus 7T Dual SIM 128GB 8GB Смартфон на топ Цени – Oneplus с 128GB модела на добра цена

Oneplus 7T pro Dual SIM 256GB 8GB Смартфон топ Цена – Отново флагман от Oneplus на топ цени онлайн

Oneplus 7T pro Dual SIM 128GB 8GB Смартфон – една от най-добрите цени за модела 7 Pro на пазара

Обича да споделя постоянно най-новото и актуалното от света на високите технологии. Постоянни ъпдейти и информация относно марките Xiaomi, Oneplus, ILife и много други.

Leave a Reply

  • (not be published)