XIAOMI VIOMI V2

Какво ще намерите в кутията?
Освен прахосмукачката Viomi V2, в кутията има инструкция за употреба, две четки, станция за зареждане, 12V адаптер, два мопа за почистване и контейнер за вода. Контейнерът за прах се намира във вътрешността на прахосмукачката, заедно с една малка вградена четка за почистване на прах.

Прахосмукачката с най-много сензори
Viomi V2 има повече от 10 сензора – сензор дали контейнерът за вода е поставен, сензор за контейнера за прах, LDS сензор, компас, предпазване от сблъсък, акселерометър (за ускорението), сензор за стълби, сензор против падане, моп сензор, приемник.

Работа на робота XIAOMI VIOMI V2

Работа на робота XIAOMI VIOMI V2

Разопаковане XIAOMI VIOMI V2

Разопаковане XIAOMI VIOMI V2

Разопаковане XIAOMI VIOMI V2

Разопаковане XIAOMI VIOMI V2

Преглед XIAOMI VIOMI V2

Преглед XIAOMI VIOMI V2

Спецификации
Диаметърът на Xiaomi Viomi V2 е 94,5 мм, тежестта – 3,3 кг, а батерията е 3200mAh. Времето за работа е между 80 и 120 мин., като времето за зареждане е между 180 и 240 мин. Силата на засмукване е 2150pA, като степените на работа са три. Нивата на шума са между 69 и 76 децибела. Колелата са достатъчни да преодолеят препятствия, не по-високи от 2 см. Контейнерът за прах има съвместимост 600 мл., а за вода – 560 мл., което е голямо количество, в сравнение с други машини от същия клас. Роботът може да бъде включен към домашния Ви интернет. Има един физически бутон за включване, старт на работата и връщане към дока за зареждане. Почистването с вода се извършва на три нива. Има приложение за телефон, през което можете да ги намерите заедно с функция за „точково“ почистване.

Най-хубавата опция на Viomi V2 е, че щом роботът засече, че батерията му свършва, спира работа, връща се в док станцията и се зарежда, за да завърши цикъла на почистване.

Представяне
В сравнение с предишни поколения, Viomi V2 показва много по-добро представяне още с първото почистване. Неговата способност да картографира му позволява да минава по няколко пъти на едно и също място, но още с тръгването си прахосмукачката робот може да всмуква предмети с различна големина и тежест, например, трохи, зърна, захар, късчета хартия, гранула за котки, пепел и подобни.

По време на режима за почистване с моп и вода, Viomi V2 се представя много по-тихо. С помощта на приложението за телефон можете да зададете какво количество вода да се използва – минимум, нормално или максимум. Освен че роботът може да „чувства“ кога е сложен контейнера за вода, същото важи за моповете. Двата мопа се различават. Единият е цял и е подходящ за големи пространства, докато другият е прегънат на две, което го прави подходящ за подсушаване на местата, които са измити с първия моп.

Приложение
Когато изтеглите приложението за телефон, можете да ползвате всички функции на Viomi V2, включително трите му режима – еко, нормален и турбо. В останалите опции ще намерите почистване специфично на ъгли, повторно пускане на същата програма, локализиране къде точно се намира прахосмукачката (в случай, че я изгубите от поглед), рестартиране на картографирането, стартиране на „тих“ режим и задаване на време и дата за почистване.

Първо стартиране
Това е важно за прахосмукачката, защото тя започва с картографиране на дома Ви. От картографирането има много ползи, най-важната от които е стартирането на опция за „точково“ почистване, при която Viomi V2 се фокусира върху специфично зададено място, например, там, където сте разсипали кафе. Точковото почистване може да се настрои и за специфична стая, така че няма да има нужда роботът да минава през цялата карта, за да стигне до нея. По същия начин можете да изключите определени зони от картата, през които роботът не трябва да преминава. Може да се каже, че Вие му създавате виртуална стена.

В сравнение с Roborock, Viomi V2 има различен метод на картографиране. Разликата в децибелите също е малка. С тази прахосмукачка робот може би ще Ви се наложи да правите по две почиствания, особено когато става дума за много мръсен под. Това е характерно и за други модели от същия клас.

Можете да закупите онлайн прахосмукачката на намалени цени от 679лв. тук – https://mobisector.com/xiaomi-viomi-v2-pro-robot-vacuum-cleaner-prahosmukachka-robot

Вижте и видео тук :

Обича да споделя постоянно най-новото и актуалното от света на високите технологии. Постоянни ъпдейти и информация относно марките Xiaomi, Oneplus, ILife и много други.

Leave a Reply

  • (not be published)