Само преди няколко седмици из мрежата тръгна слух за най-новият продукт на Xiaomi – Mi TV Stick. Първоначално всички бяха скептични, защото информацията се появи на сайта GearBest, който търгува на дребно, но малко след това компанията потвърди, че пуска обновената, олекотена и подобрена версия на Mi Box 4K.

 

Предшественикът

Ако сте запознати със стрийминг услугите и обичате многообразната и качествена телевизия, вероятно сте чували за Mi Box 4K, който се появи преди две години. Самото устройство наподобява малък хард диск с HDMI кабел, дистанционно и зарядно. Моделът поддържа Netflix, Prime Video, Disney+ Hotstar, ZEE5 и YouTube, работи с Андроид и има 8ГБ памет, от които могат да се ползват 5,4. Скоростта на сваляне е 90Mbps, а на качване – 10Mbps.

 

Mi Box 4K се задържа дълго време на пазара, докато китайският гигант не реши да създаде нещо още по-компактно и многофункционално – Mi TV Stick.

 

Слуховете

Когато в интернет се появиха първите снимки на Mi TV Stick, потребителите сметнаха, че това е работа на фен и че такъв продукт не съществува. Тогава все още нямаше много информация, включително и с какво това стрийминг устройство се различава от своя предшественик. За функциите на Mi TV Stick можеше да се гадае само по малкото снимки, но едно се знаеше със сигурност – този малък приемник има способността да превърне всеки телевизор с HDMI вход в смарт устройство.

 

Какво представлява Mi TV Stick?

Това е устройство, напомнящо силно на флашка, което се свързва с телевизора Ви и домашния Ви интернет, ползвайки единствено стрийминг сайтове, за да излъчва филми и сериали. Може да се каже, че Mi TV Stick е нещо като модерна кабелна телевизия.

 

Основни функции на Mi TV Stick

Като начало, този модел е базиран на операционната система Андроид 9.0 и се отличава с висока скорост и плавно изпълнение на задачите – това е и начинът, по който телевизорът Ви ще се превърне от обикновен в интелигентен. На второ място – Mi TV Stick е конфигуриран с DDR3 2GB RAM и разполага с достатъчно вътрешна памет да инсталирате приложения, без да се притеснявате, че няма да има място.

 

Ако обичате висококачествения звук, ще Ви е приятно да узнаете, че устройството разполага с DTS-HD и Dolby стерео звук. DTS-HD се ползва в киносалоните и Blu-ray дисковете, като работи с променливи скорости до 24.5 Mbit/s, поддържайки максимум 192 kHz честота. Dolby Stereo се отличава с намаляване нивото на шума и изчистването на звука, което прави и най-леката въздишка кристално чиста.

 

Друга функция на устройството е 4K HDR технология за високоскоростна 4К обработка. С нея Mi TV Stick възпроизвежда до 60 кадъра в секунда за ултра висока резолюция и реалистично визуално преживяване.

 

Спецификации

Процесорът на Mi TV Stick е четириядрен – Amlogic S905 Y2 Cortex A53 с 12nm и видео 1080p60. Графичното ядро е GPU Mali-G31 MP2 GPU – разработен е на основата Bifrost и се отличава със значителна икономия на енергия и място в сравнение с други ядра със същите характеристики. Той поддържа последен модел API интерфейс и работи с 28nm, като скоростта на текстурирането е 1,3 Gpix/s.

 

Устройството има двулентова WiFi (включително 5G) връзка 2.4GHz + 5.8GHz – това е третата част от секретната формула, която прави телевизорът Ви смарт. Оперативната памет е 2GB, а основната – 8GB. Bluetooth 4.2 е друга любопитна спецификация. Цветът на устройството е черен и поддържа разнообразни аудио и видоеформати, може да преглежда снимки и има изход за съраунд звук.

 

Какво ще намерите в комплекта

Освен устройството, в кутията ще намерите още дистанционно управление. То е точно копие на предшественика си и има функция за гласови команди, както и бързи бутони към основните стрийминг услуги за Netflix и Prime Video на Amazon. Менюто и инструкциите за употреба са многоезични.

Обича да споделя постоянно най-новото и актуалното от света на високите технологии. Постоянни ъпдейти и информация относно марките Xiaomi, Oneplus, ILife и много други.

Leave a Reply

  • (not be published)