Полезни нови трикове за телефон, които трябва да знаете

Независимо дали ползвате телефона си от години или току-що сте си купили нов, той притежава скрити функции, които няма да намерите в инструкциите за употреба. Ще се учудите как нещо малко и незабележимо може да промени деня Ви, графика Ви и дори виждането Ви за новите технологии.

Трикове за новаци

 1. Разберете защо батерията Ви свършва

В „Настройки“ ще намерите подробна графика за разхода на батерията Ви. Ако искате да удължите живота ѝ, включете функцията „пестене на енергия“ и сменете темата си с „тъмна“.

 1. Приложение до приложение

Ако имате Андроид 7.0 и нагоре, можете да ползват функцията за разделяне на екрана. Така можете да управлявате едновременно две приложения. За целта използвайте бутона Overview.

 1. Пишете съобщения по-бързо

Вместо да натискате отделните бутони с върха на пръстите си, плъзнете пръста си по буквите, сякаш рисувате драскулка. Не всички клавиатури обаче имат тази функция. Ако пък се затруднявате с големината на буквите, идете на Android Settings, натиснете Display и изберете Font size.

 1. Лесно отключване у дома

Ясно е, че когато сте на работа, не искате никой да влиза в телефона Ви. Но в същото време искате да се отпуснете у дома, без да набирате същия код. За целта използвайте функцията Smart Lock в приложението на Гугъл. Така, когато се приберете вкъщи, заключването на телефона Ви ще се изключи автоматично.

 1. Изгубени известия

Ако случайно мръднете ръката си и вместо да прочетете известието, го махнете от лентата, не се тревожете – можете лесно да го намерите в Widgets – Settings, където е Notification log с историята на известията Ви.

 1. Намери телефона ми

За целта, две функции трябва непрестанно да работят – функцията за местоположение и мобилните Ви данни. Така, когато телефонът изчезне, включвате Find my phone на Гугъл през компютъра си или друг смартфон и намирате устройството.

 1. Прехвърляне на есемеси и списък с контакти

Когато купувате нов телефон, най-трудно е прехвърлянето на важни контакти. Вместо да ги вкарвате отново на ръка, използвайте приложението SMS Backup+, което може да свържете с акаунта си в Гугъл.

Полезни приложения

 1. Дистанционно за компютър

В магазина за приложения ще намерите множество възможности, с които можете да управлявате компютъра си през своя телефон. Това е полезно, ако си лежите вкъщи и искате да пуснете филм или музика.

 1. Светкавица

Можете да използвате светкавицата си както за фенерче, така и за да измервате пулса си.

Гласови трикове

 1. Коя е тази песен?

Вече не е нужно да ползвате сайтове като Shazam или SoundHound, за да разберете името на мелодията, която звучи. Просто идете в „Настройки“, намерете „Гугъл“ и иконата за Sound Search.

 1. Изключете WiFi връзката с команда

Нужно е да идете в „Приложения“, после в „Настройки“, където е Advanced Calling. Натиснете WiFi Calling – On и вече можете да включвате и изключвате интернета си с команда.

Други трикове

 1. По-бързо зареждане

Ако искате телефонът Ви да се зареди по-бързо, включете самолетния режим. По този начин той няма да харчи ток за връзка със сателита, мобилни данни и входящи известия.

 1. Safe mode

Всеки Андроид телефон притежава подобна функция. Тя Ви помага да разберете дали в приложенията Ви няма скрито приложение, което точи батерията Ви и причинява проблеми с представянето на смартфона.

 1. Трудно събуждане

Ако се събуждате трудно, можете да настроите алармата си да увеличава звука си постепенно.

 1. Зависими ли сте?

Ако се чудите дали прекарвате твърде много време на телефона си, лесно можете да проверите това с функцията Digital Wellbeing, която показва кои приложения сте използвали и за колко време.

 1. За феновете на Линукс

Ако обожавате интерфейса на Линукс, можете да го изтеглите на телефона си с приложението Debian Noroot, а след това да добавите и някои програми като LibreOffice и GIMP.

Обича да споделя постоянно най-новото и актуалното от света на високите технологии. Постоянни ъпдейти и информация относно марките Xiaomi, Oneplus, ILife и много други.

Leave a Reply

 • (not be published)