дом Мобилни телефони Xiaomi представи революционна 80W технология за безжично зареждане

Xiaomi представи революционна 80W технология за безжично зареждане

На 19 октомври 2020 г. в Пекин, Xiaomi представи най-новото си постижение в областта на бързото зареждане от следващо поколение – революционната 80W Mi технология за безжично зареждане. Това е голям скок напред, за китайския технологичен гигант, който миналата година пусна на пазара 30W технология за безжично зареждане.

Новата итерация, на най-модерната технология за зареждане, изпреварва поне с няколко обиколки подобните решения, предлагани от другите производители на смартфони.

80W Mi технология за безжично зареждане

80W Mi технология за безжично зареждане е способна да зареди батерия с капацитет от 4,000 mAh до 10% само за 1 минута, до 50% за 8 минути и до 100% за изумителното време от 19 минути. За сравнение, 30W Mi технология от 2019 г. е в състояние да зареди подобна батерия до 50% за около 25 минути и до 100% за малко над час.

Въвеждането на 80W Mi технология се очаква да постави нов еталон не само в областта на безжичното зареждане, но и в зареждането като цяло. Xiaomi е безспорен лидер в тази насока, като от компанията осъзнават значението на живота на батерията, за потребителите, както и по-бързото зареждане за бъдещото развитие на смартфоните.

През март 2020 г. Xiaomi представи на света 40W безжично зареждане, а през август този рекорд беше счупен от първата 50W технология за безжично зареждане, с масово производство, за да бъде направена на пух и прах отново от 80W Mi технология.

Само за по-малко от година, Xiaomi смая технологичния свят с три нови рекорда, както и с релийза на Mi 10 Ultra, който е първият в света смартфон, оборудван с 120W кабелно и 50W безжично зареждане.

Mi 10 Ultra

Mi 10 Ultra може да се похвали с по-ефективна архитектура за безжично зареждане, със специален чип и независима система от намотки, за да позволи невероятното 80W скоростно зареждане. В допълнение, смартфонът е оборудван с многополюсни конектори MTW, двойни батерии от серията 6C, както и с някои софтуерни ускорения. Дори и след индустриалния стандарт от 800 пълни зареждания, мобилното устройство може да осигури 90% от първоначалния си капацитет.

Xiaomi го нарича еталонна разработка и може би е вярно. Тъй като останалите компании за смартфони също бързат да се насочат към технологиите за безжично зареждане, подобен огромен скок от 30W безжично зареждане на 50W до 80W, със сигурност представлява сериозно предизвикателство.

Най-вероятно другите технологични компании за сега ще се наредят на опашката, с надеждата да представят на света следващото най-добро решение много скоро.

За корпорацията Xiaomi

Корпорацията Xiaomi е основана през април 2010 г. и е включена в Главния борд на Хонконгската фондова борса на 9 юли 2018 г. Xiaomi е високотехнологична компания, известна със своите смартфони и интелигентен хардуер, който лежи в основата на така наречения “интернет на нещата”, известен още като “интернет на вещите” или “интернет на обектите” (Internet of Things – IoT).

С еднакъв акцент върху иновациите и качеството, Xiaomi непрекъснато се стреми към съвършено потребителско изживяване и оперативна ефективност.

Компанията неуморно произвежда все по-невероятни продукти на разумни цени, за да позволи на повече хора по света да се радват на по-добър живот чрез иновативни технологии.

Понастоящем Xiaomi е четвъртият по големина производител на смартфони в света, с водеща IoT платформа за потребители, с 271 милиона свързани интелигентни устройства, без да броим смартфоните и лаптопите. Продуктите на Xiaomi присъстват на повече от 90 пазара по света.

През август 2020 г. компанията влезе за втори път в списъка на Fortune Global 500, класирайки се на 422-ро място, с цели 46 места по-напред, в сравнение с миналата година. Тя също се класира на 7-мо място сред интернет компаниите в списъка.

През май 2020 г. корпорацията отново влезе и в списъка на Forbes Global 2000, като класирането ѝ в него скочи до 384-то място.

Xiaomi е съставна част на Hang Seng Index, Hang Seng China Enterprises Index и Hang Seng TECH Index.

Разгледайте нашите предложения за мобилни телефони Xiaomi

Най-популярни

Хаотична или систематична прахосмукачка робот – Какви са разликите ?

Днес, прахосмукачките роботи намират приложение във все повече домове, кръстосвайки подовете старателно и оставяйки след себе си блясък и чистота. С всяка изминала година,...

Blackview BL5000 – военен клас на издръжливост и завидни спецификации

Най-новият удароустойчив гейминг телефон на Blackview е способен да издържи както на високо натоварване на хардуера и софтуера, така и на екстремни външни условия и то благодарение на изцяло обновения му поликарбонатен дизайн, в комбинация с бързоскоростна 5G мрежа и първокачествено защитно покритие Gorilla Glass.

Cubot Max 3 – Спецификации, Данни и Видео

Матиран гръб с класически, изчистени цветове и ретро дизайн на задните камери - Cubot Max 3 впечатлява с отлични характеристики, подобрен захват, неповторим външен вид и атрактивна цена.

Ревю и сравнение на популярни модели прахосмукачки роботи – Xiaomi, ILIFE, iRobot

 Автоматично повдигащ се моп, вибрационно почистване, по-добър дизайн на четката, отличното картографиране, мощен двигател с всмукателна сила от 2,500 Pa, изобилие от персонализации и ненадминати възможности за почистване - запознайте се с новия модел на Xiaomi - Roborock s7.

Коментари