дом Мобилни телефони Xiaomi представи революционна 80W технология за безжично зареждане

Xiaomi представи революционна 80W технология за безжично зареждане

На 19 октомври 2020 г. в Пекин, Xiaomi представи най-новото си постижение в областта на бързото зареждане от следващо поколение – революционната 80W Mi технология за безжично зареждане. Това е голям скок напред, за китайския технологичен гигант, който миналата година пусна на пазара 30W технология за безжично зареждане.

Новата итерация, на най-модерната технология за зареждане, изпреварва поне с няколко обиколки подобните решения, предлагани от другите производители на смартфони.

80W Mi технология за безжично зареждане

80W Mi технология за безжично зареждане е способна да зареди батерия с капацитет от 4,000 mAh до 10% само за 1 минута, до 50% за 8 минути и до 100% за изумителното време от 19 минути. За сравнение, 30W Mi технология от 2019 г. е в състояние да зареди подобна батерия до 50% за около 25 минути и до 100% за малко над час.

Въвеждането на 80W Mi технология се очаква да постави нов еталон не само в областта на безжичното зареждане, но и в зареждането като цяло. Xiaomi е безспорен лидер в тази насока, като от компанията осъзнават значението на живота на батерията, за потребителите, както и по-бързото зареждане за бъдещото развитие на смартфоните.

През март 2020 г. Xiaomi представи на света 40W безжично зареждане, а през август този рекорд беше счупен от първата 50W технология за безжично зареждане, с масово производство, за да бъде направена на пух и прах отново от 80W Mi технология.

Само за по-малко от година, Xiaomi смая технологичния свят с три нови рекорда, както и с релийза на Mi 10 Ultra, който е първият в света смартфон, оборудван с 120W кабелно и 50W безжично зареждане.

Mi 10 Ultra

Mi 10 Ultra може да се похвали с по-ефективна архитектура за безжично зареждане, със специален чип и независима система от намотки, за да позволи невероятното 80W скоростно зареждане. В допълнение, смартфонът е оборудван с многополюсни конектори MTW, двойни батерии от серията 6C, както и с някои софтуерни ускорения. Дори и след индустриалния стандарт от 800 пълни зареждания, мобилното устройство може да осигури 90% от първоначалния си капацитет.

Xiaomi го нарича еталонна разработка и може би е вярно. Тъй като останалите компании за смартфони също бързат да се насочат към технологиите за безжично зареждане, подобен огромен скок от 30W безжично зареждане на 50W до 80W, със сигурност представлява сериозно предизвикателство.

Най-вероятно другите технологични компании за сега ще се наредят на опашката, с надеждата да представят на света следващото най-добро решение много скоро.

За корпорацията Xiaomi

Корпорацията Xiaomi е основана през април 2010 г. и е включена в Главния борд на Хонконгската фондова борса на 9 юли 2018 г. Xiaomi е високотехнологична компания, известна със своите смартфони и интелигентен хардуер, който лежи в основата на така наречения “интернет на нещата”, известен още като “интернет на вещите” или “интернет на обектите” (Internet of Things – IoT).

С еднакъв акцент върху иновациите и качеството, Xiaomi непрекъснато се стреми към съвършено потребителско изживяване и оперативна ефективност.

Компанията неуморно произвежда все по-невероятни продукти на разумни цени, за да позволи на повече хора по света да се радват на по-добър живот чрез иновативни технологии.

Понастоящем Xiaomi е четвъртият по големина производител на смартфони в света, с водеща IoT платформа за потребители, с 271 милиона свързани интелигентни устройства, без да броим смартфоните и лаптопите. Продуктите на Xiaomi присъстват на повече от 90 пазара по света.

През август 2020 г. компанията влезе за втори път в списъка на Fortune Global 500, класирайки се на 422-ро място, с цели 46 места по-напред, в сравнение с миналата година. Тя също се класира на 7-мо място сред интернет компаниите в списъка.

През май 2020 г. корпорацията отново влезе и в списъка на Forbes Global 2000, като класирането ѝ в него скочи до 384-то място.

Xiaomi е съставна част на Hang Seng Index, Hang Seng China Enterprises Index и Hang Seng TECH Index.

Разгледайте нашите предложения за мобилни телефони Xiaomi

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Най-популярни

Doogee S40 Pro: Здрав смартфон от военен клас

Ако следите китайската индустрия за смартфони, трябва да сте запознати с името Doogee. Дори и да не сте използвали техните телефони, вероятно сте чували за марката, която е известна със своите лесни за използване, устойчиви смартфони на достъпни цени. Днес ще разгледаме един от най-новите им модели - Doogee S40 Pro.

Samsung пуска новата си серия смартфони Galaxy S21

Южнокорейският технологичен гигант Samsung дебютира с 3 смартфона Galaxy S21, модернизирани слушалки и приспособление за проследяване на физически предмети, с което цели да засили конкуренцията си със вече съществуващата и бъдещата гама устройства на Apple. Серията Galaxy S21 включва най-новото и най-доброто от най-големия производител на смартфони в света.

Ето всичко, което Samsung обяви на Galaxy Unpacked 2021

Samsung стартира 2021 година с лайв стрийминг на Galaxy Unpacked. Прес-събитието включваше основно представянето на трио смартфони, чифт интелигентни безжични слушалки и дългоочакваното „още нещо“ на Samsung, а именно интуитивното Bluetooth устройство за проследяване на предмети SmartTag. 

XIAOMI DREAME D9 LDS – Полезна информация и ревю на модела

Ефективното почистване на дома с минимални усилия се превръща в стандарт за всяко домакинство. Xiaomi знае това по-добре от всички, поради което пусна на пазара най-новия модел от своята серия роботизирани прахосмукачки Dreame. Оборудвана с мощна всмукателна сила и иновативна технология, робо-прахосмукачката превръща почистването на дома в приятно занимание.

Коментари