Как да издържи батерията на преносимия ви компютър по-дълго!

Как да избегнем проблеми с прегряване на лаптопа си през летните месеци.

Posted on октомври 13, 2013, 2:52 pm
FavoriteLoadingAdd to favorites 2 secs

Няколко съвета, които може да спестят доста средства и притеснения относно загубата на съдържанието и информацията в преносимите си компютри.

Не оставяйте лаптопа си на пряка слънчева светлина.Това повишава вътрешната температура на лаптопа и по-лесно може да прегрее. .

Избягвайте да оставяте преносимият си компютър в колата ви, през лятото температурата в колата е доста висока и влияе зле на батерията му.

Ако в легнало положение работим с лаптопа, и го държим върху завивка,това натоварва вентилатора за охлаждане и намаля достъпа на студен въздух. Одеялото или домашните любимци пълнят лаптопа с косми,влакна и др.,което вреди на устройството ни.

Препоръчително е особено през лятото,лаптопа да работи на охлаждаща подложка. Пазете лаптопа от напитки,ако по не внимание го залеете, най-вероятно ще ви трябва нов.

Ако не ползвате лаптопа си за по-дълъг период,може да извадите батерията и да я поставете на сухо и прохладно място,далеч от слънчева светлина.Не чакайте батерията да се изтощи до край,за да я заредите отново, падне ли на 10%, може спокойно да вкючите да се зарежда.

Не е препоръчително да работите на зарядно и батерията да е на лаптопа. С други думи, ползвайте батерията докато има заряд за да работите на лаптопа,и след това преустановете, за да презаредите отново.

Вече може, да  позабързате работата на лаптопа ви като смените твърдият диск с SDD устройство. Ползвайте оригиналното зарядно за лаптопа ви, другите могат да причинят щети. Редовно носете лаптопа си, при специалист за почистване и профилактика,което би удължило живота на уреда.

Leave a Reply

  • (not be published)