Ако не искате календарът на телефона ви да променя часовите зони, когато пътувате, можете да зададете настройка за „заключване“ на бизнес срещите си. Отбелязват в статия публикувана в NY Times.

Въпрос: „Когато пътувам, как да направя календара на моя iPhone да престане да премества бизнес срещите, които първоначално съм направил  в часовата зона на града в който живея? Искам телефонът ми да действа като „хартиен календар“, където записаната среща в 11 часа сутринта, да остане в 11 часа сутринта, независимо в коя държава се намирам.“

Отговор: „Ако не сте променили настройките на  „Date & Time settings“, и не сте изключили опцията „Set Automatically“, iPhone ще избере времето в моментното ви местоположение, когато се свърже с близка мрежа за данни. Това е удобно когато пътувате, защото незабавно превключвате на местното време. Ако телефонът ви не се актуализира автоматично, въпреки че сте го настроили, това може да се дължи на грешка, която някои потребители вече са докладвали в iOS.“
Ако, календарните ви срещи се разместят, според  местното време в което сте и променят графика ви, тогава можете да изберете от приложението на календара ви, да игнорира часовата зона, в която телефона се намира.

Така че, настроена среща в 11ч сутринта направена в Ню Йорк, ще остане среща в 11 ч. сутринта във вашият календар, дори часовникът на телефона ви да се е преместил пет часа напред в лондонско време,ни съветват още в статията.

В последните версии на iOS, отворете Home screen, след това отворете иконата за Settings и изберете Calendar. На екрана за „Calendar settings“ изберетеTime Zone Override . Докоснете бутона до Time Zone Override, за да го активирате, и потвърдете, че изписаната по-долу часова зона, показва домашното ви местоположение, от където задавате всичките си срещи.

Предварително зададените събития в календара ви, трябва да останат в сила, независимо от часовия пояс в който се намирате, информират още в статията.

Asian Businesswoman Leading Meeting At Boardroom Table

Потребителите на Android, имат подобна настройка в приложението Google Calendar. Отворете Google Calendar, докоснете бутона “Menu” в горния ляв ъгъл и изберете “Settings”. На следващия екран, докоснете General и изключете бутона до „Use device time zone“, за да спрете разместването на срещите ви, насочват в статията от New York times.

За бизнес пътуващите с iPhone, които не искат да разместват override settings, или тези, които си изпращат „календари“ с колегите си в няколко часови зони, има  и алтернативен подход. Вместо да забраните възможността на календара си, автоматично да сменя часовите зони, съответстващи на местоположението ви, трябва само да настройте „срещите“ за желаните часови зони, когато ги вписвате.Когато докоснете знака плюс (+) в приложението на iPhone календара ви, за да настроите нова среща, задайте час и след това изберете „Time zone“ отдолу, за да изберете града, където ще се проведе срещата. Когато телефонът и календарът ви автоматично превключват, при кацане в новото часово време, отбелязаните срещи във вашия календар, ще бъдат в правилното местно време, заключват още в статията.

Leave a Reply

  • (not be published)