Oneplus 8 pro - Убиецът на Samsung

Общи характеристики и сравнение

Невероятен екран, бърз процесор, добра камера, водоустойчивост и бързо безжично зареждане извеждат новия модел на Oneplus до върха при топ смартфоните.

Последният модел от Oneplus, със своя модерен дизайн, 120 Hz дисплей, 5G свързаност и бързо безжично зареждане, изпраща сериозно предупреждение към Samsung.

Oneplus 8 Pro идва с  изчистен дизайн спрямо миналогодишния модел. Премахната е изкачащата камера, като тя е заменена с punch hole тип отвор в горната лява част на дисплея. Основно място заема водещия в своя клас 6.7’’ QHD+ дисплей с честота на опресняване от 120Hz, конкуриращ се с Samsung Galaxy S20. Разликата от предишните дисплеи със 60 Hz, които фирмата използваше за своите екрани на телефоните е осезателна. Прелистването и скролването на елементи при 120Hz е много по-плавно.  Екрана работи на 120Hz както при FHD+ така и при QHD+, за разлика от S20 на Samsung, който е лимитиран само до 120Hz na  FHD+.

Oneplus 8 Pro дисплей

Oneplus 8 Pro дисплей

Стъкления гръб при Oneplus, тази година не служи само за красота, а е добавен във връзка с новия за моделите тип зареждане – бързо безжично зареждане.

Новият Oneplus Pro тази година е с спецификации – 74.7 mm ширина, тежък е  199г. и е 8.5мм дебел. Това го прави с 1.5мм по-стеснен от миналогодишния модел и по-компактен дори от прекалено големия S20 Ultra.

8 Pro е също така първия модел на фирмата, който идва с устойчивост на прах и вода с клас – IP68.

Скорост и бързина и живот на батерията

8 Pro използва Qualcomm Snapdragon 865 процесор с 8 GB или 12 GB  място за съхранение.

Животът на батерията е около 32 часа което означава, че ако го заредите сутринта и излезете в 7:00 ч батерията ще издържи до 15:00 ч на следващия ден.

При направени тестове, телефона издържа 32 часа, като 3 часа от тях са използвани ползвайки телефона на 4G, а останалата част от 32-те часа на ­ WIFI. При теста за издръжливост екрана е използван за резолюция FHD+ 120Hz за повече от 5 часа, включващи 50 минути гледане на видео, допълнително седем часа е слушана музика чрез Bluetooth слушалки и също така са направени около 20 снимки.

Безжичното зареждане (Warp Charge 30T) зарежда телефона на 50% за 28 минути, като постига пълно зареждане за 77 минути. Ново за тази година е оптимизираното зареждане – което запазва живота на батерията при заряд през нощта като отлага зареждането до 100% докато вие наистина не се нуждаете да ползвате телефона си.

Warp Charge (бързо безжично зареждане)

Warp Charge (бързо безжично зареждане)

Станция за зареждане

Станция за зареждане

Операционна система

Операционната система с която телефона идва е OxygenOS 10.5, базирана на Android 10, като тя е перфектно балансирана и позволява телефона да работи много бързо и плавно.

Камера

На гърба Oneplus 8 Pro има четворна камера, комбинираща 48MP основна камера, 48MP ултра широкоъгълна камера, 8MP телефото камера и 5MP филтрираща цветовете камера.

Камери Oneplus 8 pro

Камери Oneplus 8 pro

Основната 48MP камера работи много добре, която прави снимки с високо качество и ниво на детайлите. HDR автоматичната функция се справя чудесно със свръх контрастни сцени, а снимането при слаба осветеност е чувствително подобрено спрямо предходните модели 7T Pro и 8. Широкоъгълната 48MP Камера е един от най-добрите модули в телефона, произвеждаща невероятни снимки. От направени тестове се вижда, че широкоъгълната камера произвежда най-добри снимки при добра осветеност в режим 12MP. 8MP камерата е също добра, но както може да се очаква за този тип камера има по-лошо качество при ниска осветеност. Телефото камерата има 3x хибридно увеличение, което е много добро и допълнително 30 кратно дигитално увеличение. С 8 MP Камерата можете да постигнете добри снимки и при 24 кратно увеличение, ако обекта, който снимате е неподвижен. Единствения недостатък при камерите на телефона е 5MP камерата, която на този етап е просто ненужна екстра, като не предлага достатъчно качество за това което е предвидена, по-добре от нея се справят софтуерните цветови филтри, които можете да използвате. За разлика от нея предната 16MP камера произвежда добър образ и снимки при нормална осветеност, като при по слаба светлина качеството на образа е по-лошо.

Разгледайте актуални промоции и отстъпки за моделите Oneplus 8 Pro в нашия онлайн магазин тук : https://mobisector.com/

Обича да споделя постоянно най-новото и актуалното от света на високите технологии. Постоянни ъпдейти и информация относно марките Xiaomi, Oneplus, ILife и много други.

Leave a Reply

  • (not be published)