Прахосмукачка Conga Apolo

Най-новата прахосмукачка робот на испанската компания Cecotec се бори с вируси и бактерии, благодарение на своята лампа с UVC технология, гарантирайки 99,9% успех. Conga APOLO е първият гермициден модел в серията. Подходящ е както за дома, така и за офиси и големи помещения.

Световната криза предизвика креативността не на едно предприятие. Conga APOLO е част от голямата борба с вируса на една малка компания. Със своята гермицидна лампа, той е способен да унищожава микроби и вируси, летящи във въздуха, или полепнали по повърхността на предметите.

Неповторимият му дизайн и мобилност му позволяват да достигне всяка точка на помещението, в което се намира, без да изисква човешка намеса. Роботът е лесен за употреба и е автономен, не изисква квалифициран персонал. С Conga APOLO вече няма да вдишвате отровните изпарения от препаратите за дезинфекция, които затрудняват дишането и които са вредни за околната среда.

Технологията за дезинфекция

UVC технологията представлява вид UV лъчение, при което светлината от гермицидната лампа уврежда клетъчната мембрана на вирусите и унищожава тяхното ДНК, лишавайки ги от възможност да се размножат. Този вид дезинфекция се ползва в едни от най-големите и най-добре оборудвани болници по света. Подобни лампи се използват и в заводите за производство на храна, при животновъдите, в обществени сгради (ресторанти, хотели, офиси) и за стерилизация на всякакъв род инструменти.

Преди Conga APOLO да започне работа, изведете навън домашните си любимци и отстранете растенията, за да не попаднат под лъчението на лампата. Автономното разпределение на UVC е с умерена мощност в комбинация с ниска концентрация на озон – 0,1 мг на кубичен метър, като за час роботът дезинфекцира 75 квадрата, а за ден – 300. Дезинфекцията не вреди на здравето и помещенията могат да бъдат използвани почти веднага след края на почистването.

Conga APOLO е способен да дезинфекцира помещения в обществени сгради за отрицателно време – тоалетна за 5 мин., офис – за 8 и конферентна зала – за 10 мин. Роботът действа най-ефективно при затворени врати.

Тъй като всички усилия на компанията са фокусирани върху гермицидната лампа, самият робот не почиства/вакуумира килими като традиционните прахосмукачки, но въпреки това разпознава килимите и е подходящ за всеки под.

Управление на Conga APOLO

Новата прахосмукачка робот на Cecotec се управлява по три начина – чрез дистанционно, приложение за телефон или някой от гласовите асистенти на Алекса и Гугъл. Освен автономната си навигация и избягването на препятствия, роботът има обновена програма „план на стаите“, с която можете да настроите таймер за дезинфекцията на пет различни помещения.

Причината, поради която роботът се активира от разстояние е, че потребителите също не трябва да се намират в помещението, когато Conga APOLO почиства. Самото време за дезинфекция е пропорционално на размера на помещението. Лазерната навигация на робота позволява бързо и ефективно почистване на вируси.

Роботът успешно преодолява препятствия и се самозарежда на дока. Животът на батерията е един час при пълен капацитет на работа. Когато енергията бъде изчерпана, лампата на Conga APOLO изгасва, той отива при станцията, а после се връща на същото място, на което е спрял.

Закупуване на Conga APOLO

Компанията Cecotec ще пусне на пазара ограничено количество от роботите за дезинфекция. Цената им в момента е 999 евро и могат да бъдат резервирани, след като попълните подробен формуляр и получите в отговор потвърждение, даващо указания за финализиране на покупката. В момента роботът се предлага единствено на търговски и промишлени предприятия, както и на обществени зони и сгради. Гаранцията е шест месеца, с две седмици време да откажете поръчката.

 

Роботът не изисква специална поддръжка – нужно е само от време на време да почиствате лампата по дължината ѝ, за да работи по-добре. За да разберете дали Conga APOLO е почистил стаята изцяло, проследете чрез приложението за телефон местата, през които е минал. Можете да наблюдавате работата му и в реално време.

Вижте продукта онлайн тук в нашия магазин : https://mobisector.com/cecotec-conga-apolo-prahosmukachka-robot

Обича да споделя постоянно най-новото и актуалното от света на високите технологии. Постоянни ъпдейти и информация относно марките Xiaomi, Oneplus, ILife и много други.

Leave a Reply

  • (not be published)