дом Прахосмукачки роботи CECOTEC CONGA APOLO - Новият убиец на вируси от Cecotec

CECOTEC CONGA APOLO – Новият убиец на вируси от Cecotec

Най-новата прахосмукачка робот на испанската компания Cecotec се бори с вируси и бактерии, благодарение на своята лампа с UVC технология, гарантирайки 99,9% успех. Conga APOLO е първият гермициден модел в серията. Подходящ е както за дома, така и за офиси и големи помещения.

Световната криза предизвика креативността не на едно предприятие. Conga APOLO е част от голямата борба с вируса на една малка компания. Със своята гермицидна лампа, той е способен да унищожава микроби и вируси, летящи във въздуха, или полепнали по повърхността на предметите.

Неповторимият му дизайн и мобилност му позволяват да достигне всяка точка на помещението, в което се намира, без да изисква човешка намеса. Роботът е лесен за употреба и е автономен, не изисква квалифициран персонал. С Conga APOLO вече няма да вдишвате отровните изпарения от препаратите за дезинфекция, които затрудняват дишането и които са вредни за околната среда.

Технологията за дезинфекция

UVC технологията представлява вид UV лъчение, при което светлината от гермицидната лампа уврежда клетъчната мембрана на вирусите и унищожава тяхното ДНК, лишавайки ги от възможност да се размножат. Този вид дезинфекция се ползва в едни от най-големите и най-добре оборудвани болници по света. Подобни лампи се използват и в заводите за производство на храна, при животновъдите, в обществени сгради (ресторанти, хотели, офиси) и за стерилизация на всякакъв род инструменти.

Преди Conga APOLO да започне работа, изведете навън домашните си любимци и отстранете растенията, за да не попаднат под лъчението на лампата. Автономното разпределение на UVC е с умерена мощност в комбинация с ниска концентрация на озон – 0,1 мг на кубичен метър, като за час роботът дезинфекцира 75 квадрата, а за ден – 300. Дезинфекцията не вреди на здравето и помещенията могат да бъдат използвани почти веднага след края на почистването.

Conga APOLO е способен да дезинфекцира помещения в обществени сгради за отрицателно време – тоалетна за 5 мин., офис – за 8 и конферентна зала – за 10 мин. Роботът действа най-ефективно при затворени врати.

Тъй като всички усилия на компанията са фокусирани върху гермицидната лампа, самият робот не почиства/вакуумира килими като традиционните прахосмукачки, но въпреки това разпознава килимите и е подходящ за всеки под.

Управление на Conga APOLO

Новата прахосмукачка робот на Cecotec се управлява по три начина – чрез дистанционно, приложение за телефон или някой от гласовите асистенти на Алекса и Гугъл. Освен автономната си навигация и избягването на препятствия, роботът има обновена програма „план на стаите“, с която можете да настроите таймер за дезинфекцията на пет различни помещения.

Причината, поради която роботът се активира от разстояние е, че потребителите също не трябва да се намират в помещението, когато Conga APOLO почиства. Самото време за дезинфекция е пропорционално на размера на помещението. Лазерната навигация на робота позволява бързо и ефективно почистване на вируси.

Роботът успешно преодолява препятствия и се самозарежда на дока. Животът на батерията е един час при пълен капацитет на работа. Когато енергията бъде изчерпана, лампата на Conga APOLO изгасва, той отива при станцията, а после се връща на същото място, на което е спрял.

Закупуване на Conga APOLO

Компанията Cecotec ще пусне на пазара ограничено количество от роботите за дезинфекция. Цената им в момента е 999 евро и могат да бъдат резервирани, след като попълните подробен формуляр и получите в отговор потвърждение, даващо указания за финализиране на покупката. В момента роботът се предлага единствено на търговски и промишлени предприятия, както и на обществени зони и сгради. Гаранцията е шест месеца, с две седмици време да откажете поръчката.

 

Роботът не изисква специална поддръжка – нужно е само от време на време да почиствате лампата по дължината ѝ, за да работи по-добре. За да разберете дали Conga APOLO е почистил стаята изцяло, проследете чрез приложението за телефон местата, през които е минал. Можете да наблюдавате работата му и в реално време.

Вижте продукта онлайн тук в нашия магазин : https://mobisector.com/cecotec-conga-apolo-prahosmukachka-robot

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Най-популярни

Xiaomi представи революционна 80W технология за безжично зареждане

На 19 октомври 2020 г. в Пекин, Xiaomi представи най-новото си постижение в областта на бързото зареждане от следващо поколение - революционната 80W Mi технология за безжично зареждане. Това е голям ск

XIAOMI VIOMI V3 – Ревю и какво трябва да знаете преди да купите

Xiaomi обедини усилия с Viomi, за да ни предложи напълно нов модел роботизирана прахосмукачка, така че липсата на време да не ви попречи да имате безупречно чист дом. Запознайте се с Xiaomi Viomi V3. Новият модел предлага още по-голяма всмукателна мощност и батерия с висок капацитет, като запазва страхотния си LD

Blackview & Indiegogo пускат първия в света 5G здрав телефон – BL6000 Pro

Слуховете за първия в света устойчив 5G телефон се оказаха верни - запознайте се с BL6000 Pro. Blackview все още не е показал много подробности за новия модел, но можем да твърдим, че хардуерът и софтуерът са от основно значение за всичко, което компанията прави. BL6000 Pro също се очаква да бъде смартфонът с н

Samsung Galaxy A52 – очаквана премиера

Естествено, Samsung се очаква да пусне наследник на това устройство през 2021 г. под името Galaxy A52. Очаква се този модел да повтори успеха. Samsung вече направи някои големи промени в дизайна с Galaxy A51. Така че е твърде вероя

Коментари