дом Прахосмукачки роботи Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Pro - Преглед, Ревю и Видео

Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Pro – Преглед, Ревю и Видео

Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop Pro е високотехнологична прахосмукачка робот на достъпна цена, която е ефективна както при сухо, така и при мокро почистване. Робо-помощникът включва набор от 12 сензора за избягване на препятствия, 2,100 PA всмукателна мощност, мoп, 3,200 mAh батерия, 550-милилитров резервоар за смет, 200-милилитров резервоар за вода и LIDAR сензор за картографиране на дома. Роботът е способен да преодолява препятствия с височина до 2 см, така че кабелите или праговете на вратите вече няма да представляват пречка.

Настройки

Настройването на Mi Robot Vacuum Mop Pro е доста лесно. Уредът се доставя с предварително прикрепена ролкова четка и четката за почистване. В кутията е включена и резервна четка за почистване. Под капака се крие кухина, в която можете да поставите контейнера за смет или комбинирания контейнер за сухо и мокро почистване. За да настроите робо-прахосмукачката напълно, ще ви е необходимо приложението Xiaomi Mi Home. При стартирането ще трябва да натиснете бутона плюс в горната част и да въведете данните за Wi-Fi.

Подобно на повечето роботизирани прахосмукачки, Mi Robot Vacuum Mop Pro включва сензор LIDAR, за да създаде карта на вашия дом. Тя се генерира при първия цикъл на почистване. След като картографирането приключи, домашният помощник върши доста добра работа що се отнася до сегментирането на стаите и общите помещения. Ако пропусне дадена област, можете да използвате редактора на картите, за да разделите стаите или да добавите виртуални граници. Освен това можете да задавате персонализирани имена на всяка стая по отделно.

След като първоначалното сканиране е направено, е лесно да изберете определена стая и да натиснете бутона за стартиране. Ако желаете, можете да регулирате между сух и мокър режим. Освен това можете да промените силата на засмукване или количеството вода, използвано за почистването с моп. От Xiaomi твърдят, че батерията, с капацитет от 3,200 mAh, може да издържи до 130 минути с едно зареждане.

Ефективност

Роботът е много ефективен при изчисляването на най-бързия път до избраната стая, като същевременно избягва препятствията с лекота. Mi Robot Vacuum Mop Pro става още по-добър в почистването, ако премахнете дрехите или предметите по пътя му. Процесът на почистване е доста интелигентен, като устройството първо обхожда краищата на дома и оформя нещо като външна граница. След това почиства всяка стая или зона поотделно. Moщнoто зacмyĸвaнe премахва мpъcoтиятa и ĸocмитe нa дoмaшнитe любимци с лекота, а иновативната прахова система с HEPA филтър осигурява ефикасно филтриране на финия прах до 99%.

LDS (Laser Detect System) навигация

Робо-прахосмукачката използва LDS (Laser Detect System) навигация, която му помага да се движи ефективно из дома, както и да открива и избягва препятствия или падания по стълбите. Навигационната система е доста добра. Когато задачата е изпълнена, Mi Robot Vacuum Mop Pro се връща самостоятелно в докинг станцията, за презареждане. Същото ще се случи и ако нивото на батерията е ниско по време на почистване. След зареждане, устройството ще продължи, от където е спряло, за да завърши почистването.

Приложение

След като свържете робота с приложението, можете да картографирате дома си, да го контролирате дистанционно и дори да проследявате напредъка му. Също така можете да стартирате или паузирате почистването, да наредите на устройството да се върне в докинг станцията, както и да промените режима и нивото на мощност. Можете също така да задавате графици за почистване, да превключвате режима DND, да дефинирате виртуални стени и ограничени зони и да актуализирате фърмуера. Приложението също така предоставя данни за площта, продължителността на почистване и нивото на батерията.

Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Pro е страхотна прахосмукачка робот, която съчетава в себе си стилен дизайн, надеждност и висока производителност. Въпреки че това не е модел от най-висок клас, робо-помощникът все пак е оборудван с всички основни функции, от които се нуждаете. По-важното е, че върши работата доста добре и определено няма да бъдете разочаровани.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Най-популярни

Doogee S40 Pro: Здрав смартфон от военен клас

Ако следите китайската индустрия за смартфони, трябва да сте запознати с името Doogee. Дори и да не сте използвали техните телефони, вероятно сте чували за марката, която е известна със своите лесни за използване, устойчиви смартфони на достъпни цени. Днес ще разгледаме един от най-новите им модели - Doogee S40 Pro.

Samsung пуска новата си серия смартфони Galaxy S21

Южнокорейският технологичен гигант Samsung дебютира с 3 смартфона Galaxy S21, модернизирани слушалки и приспособление за проследяване на физически предмети, с което цели да засили конкуренцията си със вече съществуващата и бъдещата гама устройства на Apple. Серията Galaxy S21 включва най-новото и най-доброто от най-големия производител на смартфони в света.

Ето всичко, което Samsung обяви на Galaxy Unpacked 2021

Samsung стартира 2021 година с лайв стрийминг на Galaxy Unpacked. Прес-събитието включваше основно представянето на трио смартфони, чифт интелигентни безжични слушалки и дългоочакваното „още нещо“ на Samsung, а именно интуитивното Bluetooth устройство за проследяване на предмети SmartTag. 

XIAOMI DREAME D9 LDS – Полезна информация и ревю на модела

Ефективното почистване на дома с минимални усилия се превръща в стандарт за всяко домакинство. Xiaomi знае това по-добре от всички, поради което пусна на пазара най-новия модел от своята серия роботизирани прахосмукачки Dreame. Оборудвана с мощна всмукателна сила и иновативна технология, робо-прахосмукачката превръща почистването на дома в приятно занимание.

Коментари