Обръщате ли достатъчно внимание на телефона си?

Posted on юни 19, 2018, 11:19 pm
FavoriteLoadingAdd to favorites 10 secs

Важно, е да следим нивото на батерията през целият ден,често при натоварена работа със смартфона си, батерията ни оставя още по обяд. После идва драмата „нямам батерия, говори по същество“.  Модерните смартфони могат да се зареждат под бърз режим на зареждане, но издражливостта на батерията е сравнително по-малко. Това е препоръчително при ситуации, когато сте в офиса и имате броени минути до редица срещи навън.

През другото време е добре да се ползва, нормалният по-дълъг период на зареждане.Избягвайте да оставяте батерията да пада до минимум, това вреди на батерията и я изхабява. По-чести зареждания са за предпочитане.

Ако успявате да потдържате заряд на батерията между 45-75%, това би удължило живота на вашата батерия.Можем да намалим светлината на дисплея си, и батерията ще остане по не натоварена.Мобилният интернет, изчерпва батерията ни за кратко време и по-разумно би било да минем на Wi Fi връзка при всеки удобен момент. Така спестяваме и от така или иначе, ограниченото ни количество мобилен нет.

Можем да почистваме камерата си по-често, и да запазим по-ярки моменти. Препоръчи

телно е да не избираме филтри по време на снимане, а да ги поставяме след това за обработка на снимките. Можем лесно да приближим камерата си до обекта който желаем  да снимаме, за по-добра яркост и фокус на снимката. Всеки ползвател на смартфон, отключва телефона си средно 100пъти на ден. Лесно можете да поставите пръстовият си отпечатък и така с едно движение да отключвате смартфона.

Налично е за по-новото поколение смартфони и отключването с пръстов отпечатък, пести безброй въвеждания на дълъг код за достъп,всеки ден.

Можем лесно да качим необходимите ни приложения, и да сме уведомени какво се случва в нашите акаунти, като Facebook, Twitter,Yahoo,Gmail и безброй други.Така минимализираме времето и необходимоста от ползване на настолен компютър. Поставете протектор на смартфона си, струва няколко лева, а спестява щети за стотици лева, когато дойде време за подмяна на счупен дисплей и т.н.

Използвайте по-често, Reminders функцията на смартфона си. Поставяйте бележки за важни неотложни задачи или срещи, и той вярно ще ви напомня, Вероятността да забравите нещо е много по-голяма, ако не зададете команда на смартфона си, вярно да помни вместо вас.

Пазете смартфона си,от дълго излагане на слънце, особенно през лятните месеци.Той би се повредил при по-дълъг престой на температура над 45 градуса.

Вашият смартфон, може да замести сутришната задължителна преса за преглеждане. Чрез него ще достигнете, до много по-вече информация за четене,отколкото традиционният сутрешен вестник би ви предложил.

Ако го съхранявате добре,той би ви служил вярно,много по-дълго време.