дом Мобилни телефони Информация за Oneplus 9 - Първо ревю, видео и данни

Информация за Oneplus 9 – Първо ревю, видео и данни

Очаква се през 2021-ва година битката на гигантите сред смартфоните да бъде особено ожесточена. За един от участниците в нея вече е изтекла информация – OnePlus 9, водещият телефон на компанията производител. Според слуховете, той ще разполага с 6,5-инчов дисплей, 120Hz честота на опресняване и най-новият процесор Qualcomm Snapdragon 888. Наравно с това, OnePlus иска да зарадва феновете си с плосък екран за по-добър захват, както и чисто нова камера Ultrashot.

През пролетта OnePlus 9 ще се изправи срещу Galaxy S21 на Samsung, който от години държи първенството за най-продаван флагман сред Андроид телефоните. Предвидено е OnePlus 9 да се появи в средата на март, т.е. няколко седмици по-рано, за да предостави повече време за продажба преди пускането на OnePlus 9 Т, както и OnePlus Nord по-късно през годината.

Първите снимки

Докато феновете все още опитват да изчислят сами цената на OnePlus 9 спрямо предишните модели, то други обръщат внимание на неговите спецификации, ползвайки за отправна точка малкото снимков материал. OnePlus 9 разполага с голям, 6,55-инчов екран със селфи камера в горния ляв ъгъл. В долната си част телефонът има C-порт, високоговорители и гнездо за SIM-карта с гумено уплътнение, вероятно водоустойчиво.

Камери

Снимките, разкриващи гърба на OnePlus 9, са две – при първата ясно се виждат две по-широки камери и една трета от долната страна, като се предполага, че това е основната версия на телефона. При втората снимка камерите са четири – две големи и две малки, придружавани от светкавица и вероятно два допълнителни сензора. Тази втора версия е именувана Pro, като при нея дисплеят е 6,7-инчов със стъклено покритие на гърба.

Фактът, че компанията включва в новия си модел камерата Ultrashot, ясно подсказва, че този път обръща сериозно внимание на снимките. За големината на самите камери все още се спекулира, но се очаква основната да бъде 48MP, подобно на ултрашироката. Третата все още остава под въпрос, докато светкавицата стои от дясната страна при двата модела. Знаем, че в предишни смартфони OnePlus не включиха телефото камера за сметка на ексцентричните макро- и монохромен обектив, „цветен филтър“ или лещите с трикратно увеличение.

Колкото до софтуера, очаква се OnePlus да използва отново OxygenOS и неговите надстройки, в които се крият по-голяма част от ексклузивните опции на камерите. На друга изтекла снимка се вижда логото на Hasselblad – шведска фотографска фирма, с която компанията производител вероятно е обединила сили. Резултатът от този съюз се очаква по-скоро в Pro версията, отколкото в основната.

Други опции

OnePlus 9 вероятно ще разполага с най-модерната платформа: 5-милиметров процесор Snapdragon 888 на Qualcomm с отлична производителност и висока ефективност. Възможно е обаче системата на чипа да е различна. Все пак, едва през януари бе представен Snapdragon 870 5G, който осигурява сходна производителност, при това, в момента е по-евтин от Snapdragon 888. Ползването на „по-старата“ версия би намалило и цената на самия флагман, но все още никой не знае какви са плановете на OnePlus в това отношение. Що се отнася до други спецификации, OnePlus 9 почти със сигурност ще има 8GB оперативна и 128GB основна памет, като се очаква на пазара да се появи и втора версия с 12GB и 256GB.

Батерия

Сред ексклузивните снимки имаме и информация за батерията, която ще е 4500mAh, за сметка на 4300mAh при OnePlus 8. Животът на батерията при максимално натоварване е около 10 часа при OnePlus 8Т, като се предполага че OnePlus 9 ще издържи повече, особено с процесор на Snapdragon. Бързината на зареждането също е от значение. Очаква се зарядното да е 65W с кабелно и 30W при безжично зареждане.

В заключение, цената на OnePlus 9 няма да се увеличи драстично. Компанията най-сетне е решила да направи снимките на камерите си по-реалистични и да включи безжичното зареждане като опция.

Най-популярни

Хаотична или систематична прахосмукачка робот – Какви са разликите ?

Днес, прахосмукачките роботи намират приложение във все повече домове, кръстосвайки подовете старателно и оставяйки след себе си блясък и чистота. С всяка изминала година,...

Blackview BL5000 – военен клас на издръжливост и завидни спецификации

Най-новият удароустойчив гейминг телефон на Blackview е способен да издържи както на високо натоварване на хардуера и софтуера, така и на екстремни външни условия и то благодарение на изцяло обновения му поликарбонатен дизайн, в комбинация с бързоскоростна 5G мрежа и първокачествено защитно покритие Gorilla Glass.

Cubot Max 3 – Спецификации, Данни и Видео

Матиран гръб с класически, изчистени цветове и ретро дизайн на задните камери - Cubot Max 3 впечатлява с отлични характеристики, подобрен захват, неповторим външен вид и атрактивна цена.

Ревю и сравнение на популярни модели прахосмукачки роботи – Xiaomi, ILIFE, iRobot

 Автоматично повдигащ се моп, вибрационно почистване, по-добър дизайн на четката, отличното картографиране, мощен двигател с всмукателна сила от 2,500 Pa, изобилие от персонализации и ненадминати възможности за почистване - запознайте се с новия модел на Xiaomi - Roborock s7.

Коментари