дом Прахосмукачки роботи Информация и ревю на новия модел - Roborock S7

Информация и ревю на новия модел – Roborock S7

За съвременните прахосмукачки роботи не е достатъчно само да чистят и мият. Нужно е те сами да преценят в коя ситуация коя от функциите си да използват, за да не създадат повече проблеми, отколкото опитват да решат. При по-ранните почистващи модели, например, мопът за миене разнасяше мръсотията не само по пода, но и по килимите, и дори станцията за зареждане. С новият Roborock S7 този проблем вече е в миналото. Нещо повече – почистващата му глава е не просто подвижна, но и вибрираща. Засъхналите петна от кафе и вино по теракота нямат шанс.

VibraRise

Така се нарича патентованата от Roborock технология за безпроблемно и мощно търкане на пода. Както е добре известно от физиката, звукът и вибрациите имат своя сила. Правилният ритъм може да разруши цял мост, а правилно насоченият звук се справя със зъбен камък или почиства в дълбочина порите на лицето. При прахосмукачката робот  Roborock S7 силата на звука се използва само и единствено при мопа за разрушаване на здравите връзки на засъхналите петна. Sonic вибрацията почиства със скорост 3000 пъти в минута, като в допълнение има високоефективен моп и електронен дозатор с 300-милилитров воден резервоар. Това количество вода е достатъчно за 200 кв.м. или от средноголям до голям апартамент.

Подвижен моп

Главата за мокро почистване не само търка с невероятна скорост, но също така работи в комбинация със сензорите на Roborock S7, които могат да засекат кога роботът минава през килим и кога се връща на станцията за зареждане. В тези случаи сензорите пращат команда, която издига главата на мопа на 5 мм височина, за да не се мокри килима и за да не оставя мръсни следи по станцията. Тази функция е налична и когато изберете вакуумиране без миене. Това се случва като посочите на виртуалната карта зона „без мокро почистване“.

Обновена основна четка

Не само мопът е подвижен, но и основната гумена четка, която плавно се издига и спуска, за да улови възможно най-много дребни частици, да се адаптира към неравни повърхности и да Ви осигури възможно най-доброто почистване. Новата четка е изградена от специални силиконови материали, които ѝ осигуряват по-дълъг живот и я предпазват от заплитане. Издължените гумени влакна почистват в дълбочина килимите, възвръщайки им цветовете и плътната текстура. За почистване по протежението на стените и ъглите около мебелите в помощ на основната четка идва страничната четка.

По-висока всмукателна сила

HyperForce системата за вакуумиране развива мощност до 2500Pa, достатъчни за почистване на фини прашинки във влакната на килимите, животински косми от твърди подове и мебели, както и всички подобни видове замърсяване. Контейнерът за прах и твърди частици има обем от 470 мл., достатъчни за непрекъснато почистване ден след ден. Батерията е 5200mAh и издържа до три часа с едно зареждане при ежедневно почистване с ниско ниво на замърсяване.

Прецизно картографиране

Roborock S7 използва навигационната си система LiDAR, чрез която създава подробна карта на дома Ви. С нея не само можете да следите прогреса на работа, но и да създавате зони на ограничение, да избирате работния режим, начин на придвижване и интензитет на почистване. Роботът е съвместим и с гласови асистенти. Дори да не се възползвате от допълнителните опции, Roborock S7 умее отлично да се ориентира из апартамента Ви – да разпознава предназначението на стаите и да определя точно върху каква повърхност се намира; да засича по-силно замърсяване и да съсредоточава усилията си там; да предпазва дървените повърхности от надраскване; да засича препятствия по пътя си и да ги избягва; да се измъква сам от заплетено положение.

Допълнителни опции

Сред допълнителните опции ще откриете защита за деца и адаптивен алгоритъм на почистване. Въздушният филтър е висококачествен, Е11 – може да се мие на ръка. По-късно тази година се очаква да излезе и версията със самопочистваща се докинг станция.

Най-популярни

С какво ни улесняват прахосмукачките роботи в забързаното ежедневие?

Какво точно представляват роботите прахосмукачки? И, по-важното, за какво е цялата тази суматоха? Ако някога сте обмисляли да си купите прахосмукачка робот, ето ви...

Прахосмукачките роботи в нашето ежедневие – плюсове и предимства

Как изглежда живота Ви без прахосмукачка робот? Множество интервюта и анкети показват, че потребителите намират почистването и традиционните прахосмукачки за „отегчителни“, „досадни“ и „отнемащи време“....

Roborock S6 MaxV – един от най-добрите модели на марката

Roborock предлага ново ниво на интелигентност с един от най-добрите си роботи досега - S6 MaxV. Той е оборудван с две камери за засичане и разпознаване на препятствия; има функция за мокро

На какви екстремни условия могат да устояват някой от популярните IP 68 (ударо и прахоусточиви телефони)

Всички производители на удароустойчиви телефони твърдят, че техните устройства притежават някакво ниво на устойчивост на падане, вода, прах и екстремни метрологични условия. Какво обаче...

Коментари