Меню
Кошница

Роботи за почистване на прозорци

Почистване на прозорци - продукти за почистване на прозорци.
Xiaomi Hutt W9 - Робот за прозорци Xiaomi Hutt W9 - Робот за прозорци
-7 %
В наличност
Your browser does not support the video tag. Една от тайните на идеално чистите прозорци не е в използвания продукт, а във времето, през което повърхността остава мокра. Затова избягвайте продукти на алкохолна основа – те бързо изсъхват и не позволяват задълбочено почистване и полиране до блясък...
699.00 лв 749.00 лв
Xiaomi Hutt W8 Smart - Робот за прозорци Xiaomi Hutt W8 Smart - Робот за прозорци
-8 %
В наличност
Видео : Представяне на Hutt W8: Открийте новите възможности за безупречна чистота с робота за почистване на прозорци HUTT W8. Това иновативно устройство е оборудвано с впечатляваща мощност на засмукване до 3800 Pa, гарантираща ефективно премахване на всички видове замърсявания...
569.00 лв 619.00 лв
Xiaomi Hutt C6 Робот за Прозорци Xiaomi Hutt C6 Робот за Прозорци
-21 %
Роботът за прозорци HUTT C6 е отличен помощник в почистването на прозорци. Той може автоматично да почиства всякакви гладки повърхности, като стъкла, огледала и плочки, с височина до 2 метра. Благодарение на усъвършенстваната си навигационна система той може да усеща препятствия като рамки или завес..
439.00 лв 559.00 лв
Xiaomi Hutt DDC55 Робот за прозорци Xiaomi Hutt DDC55 Робот за прозорци
-6 %
В наличност
ОСНОВНИ ХАРАКТЕРИСТИКИНеговата двойна вакуумна система и подвижност го правят подходящ не само за външно и вътрешно почистване на прозорци, но и за плочките в банята и кухнята, големи огледала и други. С един бутон решавате дали да почисти зоната си веднъж или два пъти. За по-малко от четири минути ..
339.00 лв 359.00 лв
ХАРАКТЕРИСТИКИНеговата двойна вакуумна система и маневреност го правят подходящ не само за външно и вътрешно почистване на прозорци, но и за плочки за баня и кухня, големи огледала и др. С един бутон можете да решите дали ще почиства веднъж или два пъти. Покрива квадратен метър за по-малко от четири..
339.00 лв 369.00 лв
Hobot 368 Робот за почистване на прозорци Hobot 368 Робот за почистване на прозорци
В наличност
ОПИСАНИЕ HOBOT 368 е елегантен и иновативен робот за прозорци, който бързо и прецизно чисти различни видове стъклени повърхности с две специални микрофибърни кърпи във вертикално и хоризонтално положение. Чрез системата Single-side можете да го изп..
469.00 лв
Hobot 298 Робот за почистване на прозорци Hobot 298 Робот за почистване на прозорци
В наличност
ОПИСАНИЕНовият Hobot 298 е перфектният робот за почистване на прозорци за стъклени повърхности със и без рамки. Той е първият по рода си, който е оборудван с ултразвукова спрей система. Чрез странично вграден резервоар за вода роботът за почистване на прозорци пръска вода или почистваща течност върх..
589.00 лв
За разлика от предшественика си Hobot 388, новият Hobot R3 идва с нова почистваща система – контейнер с две дюзи за пръскане. Подходящ за почистване на всякакви видове прозорци с рамки и без рамки. Hobot R3 идва с подобрения – контейнер за вода с две дюзи, гласов асистент на български език, нов ди..
799.00 лв
Двоен ултразвуков спрейУлтразвуковите пръскащи дюзи пулверизират вода с размер от 15 μm за да осигурят несравними почистващи резултати, без да оставят петна от вода.Силно засмукване и променлива мощностДокато силната всмукателна мощност позиционира HOBOT стабилно върху вертикални повърхности и према..
799.00 лв
Показва 1 до 9 от 9 (1 страници)

Бързо развиващите се съвременни технологии, навлизат все повече в живота и домакинствата ни. Домашните роботи до голяма степен улесняват ежедневните ни задачи за почистването на дома и правят живота много по-лесен. След роботизираните прахосмукачки, се появиха и роботите за почистване на прозорци, които може да се каже, че работят почти автономно.

С какво те са по-добри от обикновените салфетки или мопове

Разликата между роботите за почистване на прозорци и обикновените уреди е много голяма. Чрез своите меки кърпички от издръжлива синтетична тъкан, роботът почиства идеално прозорците, без да оставя мъх по повърхността им. Уредът достига до всяко ъгълче на стъклото и без проблем почиства и най-упоритите петна. Единственото, което се изисква от вас е само да стартирате устройството и да го премахнете от прозореца, след приключване на работата. Освен много и изморителна работа, с роботите за почистване на прозорци спестявате и време, защото почистването на прозорец от 4 кв.м. отнема около 10 минути.

Роботи за прозорци - Xiaomi, HUTT, Cecotec Conga, Hobot, Mamibot 

В категорията ще намерите богата гама модели на най-популярните и водещи производители. Mobisector.com е и официален вносител на роботите Hutt

Видове роботи за почистване на прозорци

Роботите за почистване на прозорци работят върху вертикални повърхности и изпълняват едновременно три основни функции:

– Първата спомага устройството да се държи на повърхността, за да не се подхлъзне и да падне;

– Втората функция помага на робота да се движи по цялата повърхност на стъклото;

– Третата функция е за почистване на повърхността от мръсотия.

Закрепването на робота за почистване на прозорци върху стъклото се осъществява по два начина – с помощта на магнитни шайби или благодарение на вакуума, създаден от мощна помпа, оборудвана с вакуумни шайби.

За да се движат по повърхности на прозорците, почистващите роботи са оборудвани с широки колела или релси, разположени отстрани на тялото. След почистване, роботите използват метода на моп за почистването на петната.

Магнитни почистващи роботи за прозорци

Магнитните роботи се състоят от два модула, изработени от висококачествена пластмаса или лек метал. Магнитната шайба не се нуждае от мощен двигател, който да я държи на повърхността, тази функция се изпълнява от мощни магнити, монтирани в двата модула на робота. При навигационния модул те са подвижни, а при почистващия модул са разположени на минимално разстояние под въртящите се основи за кръгли салфетки.

Вакуумни роботи за почистване за прозорци

Вакуумните роботи разполагат с едномодулен корпус, компактен и сравнително лек. В зависимост от вида на дизайна, роботите се разделят на роботи с кръгли мопове и квадратни роботи. Мощният двигател на вакуумните роботи изисква много енергия, което налага захранването им в електрическата мрежа.

Как работят роботите за почистване на прозорци

Най-популярните модели роботи за почистване на прозорци са снабдени с меки микрофибърни кърпи. Разликата в моделите е, че едни могат да бъдат инсталирани на фиксирана платформа, а други на въртящи се дискове. Първите достигат до всеки ъгъл на прозореца, а вторите се справят по-добре с упоритите петна. Неудобството при по-обикновените модели е, че трябва сами да намокрите салфетката с помощта на спрей, преди да започнете да миете.

По-ефективно е обаче миенето на прозорци с робот, който е оборудван с резервоар за вода. Той намокря петната и мърсотията по стъклата, измива я със салфетка и след това отстранява мръсната течност със скрепер. Такъв робот обаче тежи с до 2кг повече и определено се нуждае от допълнителна застраховка срещу падане. Единственото, с което роботите за почистване на прозорци не могат да се справят със засъхнала мръсотия, пера, пух и птичи изпражнения. Това налага да ги премахнете с моп, преди да стартирате устройството.

Как се управляват роботите за почистване на прозорци

Най-обикновените модели се включват чрез натискане на бутон за стартиране. След приключване на работа, те се връщат в първоначалното си положение и чакат да бъдат изключени. Някои от по-съвременните и модерни модели роботи, поддържат функция за стартиране, с помощта на дистанционно управление или смартфон. При тях можете ръчно да изберете посоката на движение или да зададете подходящ модел, като избирате между спираловидно, зигзагообразно и хаотично.