Прахосмукачка робот Xiaomi Mi

Новини,

Прахосмукачка робот Xiaomi Mi

 

Въведение

Xiaomi или на български – Шаоми, е една от най-големите китайски компании за производство на нови технологии. Нейният изпълнителен директор се намира на единадесето място за най-богатите китайци, а компанията му се намира на шесто място в света. Първоначално Xiaomi започва своя бизнес с производството на смартфони, от които не са печелили абсолютно нищо и са се наложили на пазара посредством микроблогове и съмишленици. Днес Xiaomi е лидер на китайския, индийския и малайзийския пазари.

Прахосмукачка XIAOMI Mi Robot 2

Vacuum Cleaner 2 MiJia Roborock

S50 S55 Топ Цени 

Виж тук

Прахосмукачка робот Xiaomi

Прахосмукачка робот Xiaomi

Ако имате динамичен живот – оставате до късно на работа, имате ангажименти в семейството или ако просто не обичате домакинската работа, тази прахосмукачка е точно за Вас. Можете да я включите, когато излизате навън, или да я настроите на безшумен режим и да легнете да си починете. Докато Вие не сте наблизо, можете да сте спокойни, че прахосмукачката е защитена от прегряване и токов удар, а малката четка може да стигне до най-тесните и недостъпни места.

Технически параметри:

            - противоударна – предната част на прахосмукачката робот има панел против удари, който се сгъва при натиск;

            - сензор за безопасност – намира се в долната част и засича, когато пред прахосмукачката има стълби;

            - „амортисьори“ – помагат на колелцата да минават през неравна повърхност като килими и пътечки;

            - лазарен сензор за картографиране – завърта се на 360 градуса и сканира заобикалящата го среда;

            - издръжлива батерия – два часа и половина е максималното време за работа – с половин час повече от конкуренцията;

            - зарежда се сама;

            - алармира, когато четката трябва да се почисти или когато контейнерът за отпадъци се напълни;

            - изключва се автоматично при силно натоварване.

Други параметри

            - големина на контейнера: 0,42 литра;

            - мощност захранване : 2,2 А;

            - всмукателна мощност: 1800 паскала;

            - батерия: литиево-йонна.

Конкуренция

Интелигентната прахосмукачка Xiaomi е почти 1/3 по-евтина от своите конкуренти на пазара, като за сметка на това притежава същите параметри – големина, сензор за стълби, четка, приложение за телефон. Има и спецификации, по които прахосмукачката задминава останалите – издръжливостта на батерията е по-по-голяма, сензорът е по-точен и може да начертае карта на дома Ви с данни, близки до реалните. Освен това, моделът има много по-ниски нива на шум. Единственият недостатък е, че контейнерът за боклук е по-малък, но затова пък се почиства по-лесно.

Покупка

Прахосмукачката Xiaomi се опакована съвсем скромно и се състои от три части – самата прахосмукачка, адаптер и док за зареждане. Това, което ще получите, е интелигентна и самостоятелна машина с три процесора, която може да работи и при много ниски температури в продължение на 2000 часа.

Инсталация

Прахосмукачката робот Xiaomi е създадена специфично за Китайския пазар, така че инструкциите за употреба са на китайски. Използвайте преводач, за да свалите текста и да го преведете, след което изтеглете приложението. Прахосмукачката и Вашия телефон трябва да използват един и същи wifi. Така лесно можете да я контролирате от дивана или леглото си, както и да следите процеса на работа. След включването си, прахосмукачката Xiaomi започва да сканира Вашия дом и да чертае карта. Едва тогава тя започва своята работа, като се движи по специфичен начин, в зависимост от разположението на мебелите.

Работа

Зад успешното почистване на Вашия дом се крие прост, но ефективен алгоритъм. През телефона си можете да изберете режима на работа, да назначите график – определени дни за работа и време. Лазарният сензор работи наистина бързо – 1800 кадъра в секунда. След като картографира Вашия дом, той започва да се движи Z-образно, което поразително напомня игра на „Змия“ от старите телефони Nokia. След като се изтощи, роботът се зарежда в продължение на 4 часа. Специалистите препоръчват да не го използвате върху килими с дълги влакна.

Необичайни особености

Има специфични възможности за разпознаване на дупки и пропасти с цел робота да избягва стълби и пропадане.