Прахосмукачка робот iLife

Новини,

Прахосмукачка робот iLife

iLife е китайска компания, основана в Шънджън, и е фокусирана изцяло върху производството на роботизирани прахосмукачки. iLife е основана през 2010 г. и предлага качествена и достъпна продукция. Компанията има офиси из цял свят, като най-близкият до България се намира в Мадрид, Испания.

Прахосмукачка робот ILIFE

Прахосмукачки роботи – нужни ли са наистина?

На този въпрос компанията отговаря със самото си име, което е епитет за по-добър начин на живот. Автономните прахосмукачки, наречени още „Robovac“ (от „робот“ и „вакуум“), са продукт на много стара мечта на домакините да притежават метла, която мете сама, или моп, който мие пода вместо тях. Тази мечта много пъти е екранизирана във филмите с вълшебници, където всички се случва с едно щракване. Днес вълшебството е реалност – щраквате дистанционното и прахосмукачката робот напуска своя док и тръгва из дома Ви, следвайки още по-великата магия на математиката – алгоритъма.

Алгоритъм

За разлика от своите конкуренти, iLife има няколко вида алгоритми, между които да избирате, в зависимост от какво почистване се нуждаете. Машината може да се движи на зиг заг, да позиционира на определено място, където има повече боклук, или да се концентрира в ъглите и фугите. Някои от моделите дори могат да измият пода, но каквато и задача да им поставите, те винаги се връщат при своя док, щом зарядът им започне да привършва.

Видове роботи прахосмукачки

1. Клас А – известни още като „експерт в почистването на килими“. Компанията предлага пет модела в тази категория. Главните преимущества на тези модели са, че са фокусирани върху дълбокото почистване на килими чрез силна въздушна струя. Те имат слим дизайн, който им помага да минават под мебелите. По-новите модели могат да се свързват към домашния Ви wifi, но засега могат да почистват единствено тънки килими. Виж модела Прахосмукачка робот ILIFE A6 (X623)

2. Клас V – всички модели са фокусиране в по-разнообразно почистване, специфично – косми от домашни любимци. Те са по-високи, имат по-големи колеца, с които минават над дебели килими. Контейнерът им не се намира отстрани, а вътре и е по-голям като обем, почти два пъти в сравнение с клас А. Прахосмукачките роботи имат допълнителна функция – можете да смените вътрешния контейнер с воден и да ги превърнете в подвижни мопове. От долната страна се добавя малко синьо пешкирче, което върши почистването. Алгоритъмът на движенията е абсолютно същият като при обикновеното почистване. Виж модела - Прахосмукачка робот ILIFE V5s

3. Клас W – предлага само един модел в тази категория и това е най-новият продукт на компанията – миеща прахосмукачка, която се фокусира предимно върху петна. Този робот се различава по много неща от клас V, като водата се впръсква през шест малки дюзи, разположени хоризонтално в предната част, докато фибро валяк почиства пода с голяма мощност. Роботът има два контейнера в себе си – за чиста и за мръсна вода, като всеки от тях побира почти литър. Програмата на тази прахосмукачка я ограничава да се движи само на определено място, без да мокри останалата част от дома Ви.

Компанията за себе си

iLife участва през 2018 г. на голяма конференция за нови технологии, на която представи някои от най-добрите си модели, изтъквайки ILIFE А7, който е многофункционален робот; ILIFE А8, който е способен да „вижда“ стени и дори домашни любимци; V8s – почистващ и миещ модел, като всички те могат да се управляват през мобилно приложение.

Шум

Отзивите на потребителите са повече от положителни – противно на очакваните, роботите прахосмукачки iLife са изключително тихи и дори да заседнат някъде, те притежават програма, която ще им помогне да се измъкнат от затруднението.

Разопаковане

Без значение на кой продукт ще се спрете, всички модели на iLife се предлагат с резервни части – допълнителни четки, допълнителна кърпа, допълнителен контейнер за вода (ако моделът върши 2 в 1), както и батерии за дистанционното. Частите са наистина много, затова запазете кутията, ако имате възможност.