Кратка информация за новия Oneplus 9

Новини,

Очаква се премиерата на OnePlus 9 да бъде през април или май тази година, но се появяват все повече слухове за март. Обикновено премиерата се състои седмица-две след официалното обявление. Цялата информация, изтекла за OnePlus 9, тръгна под кодовото име „Лимонада“. Досега е събрано достатъчно информация и снимков материал, за да си съставим приблизителна картина на ексклузивния фалгман.

Дисплей

OnePlus 9 ще има 6,55-инчов, HD+ дисплей с честота на опресняване 120Hz. Pro версията ще има 6,78-инчов екран с QHD резолюция. Честотата на опресняване ще е с променлива стойност, което ще съкрати значително използването на батерията. За Pro версията е почти сигурно, че ще има IP68 рейтинг, което му позволява да работи за половин час под метър и половина вода.

Характеристики

Според изображенията, OnePlus 9 ще работи със Snapdragon 888, с 8 GB RAM и 128 GB основна памет (12GB и 256GB като алтернатива). По размера на задните камери познавачите определят основната като 48MP (за 12MP снимки) и свръхширока, също 48MP. Третата камера е все още неизвестна. Очаква се увеличението да е трикратно, е не десеткратно, като при други марки от същия клас.

Батерия

Колкото да батерията, тя ще бъде малко по-голяма от тази на OnePlus 8Т със своите 4500mAh и 65-ватово зарядно за бързо зареждане. Този път OnePlus включват и безжична опция с 30W.

Нищо от тези данни все още не е потвърдено, затова и феновете на марката мечтаят новият телефон да включва всичко онова, което досега бе пропуснато в предишните модели. Като например телефото камера или по-висока резолюция на основната камера, при все че сега има модели с 64MP и дори 108MP. Две селфи камери, 4К екран на Pro модела, по-голяма батерия и повече индивидуални черти са сред дългия списък с желания.

Накратко, ако OnePlus 9 наистина държи на победата над Samsung тази година, то със сигурност трябва да излезе от рамките и да представи не поредното надградено копие, а нещо действително неповторимо.