Информация и ревю за Xiaomi Mi band 6

Новини,

Информация и ревю за Xiaomi Mi band 6

Истина е, че Xiaomi не е първата марка, за която се сещате, когато става дума за интелигентни часовници, но компанията със сигурност притежава значителна част от пазара за здраве и фитнес. Заради достъпната си цена и множество функции, Mi band се продава като топъл хляб в световен мащаб. Наскоро компанията представи последния модел от серията - Mi band 6 с екран, 50% по-голям от своя предшественик, с множество сензори, фитнес опции и мониторинг на общото здраве.

Дизайн

Подобно на Mi band 5, новият интелигентен часовник има елегантен, универсален дизайн със силиконова каишка в разнообразни, атрактивни цветове, като черно, оранжево, жълто, маслинено зелено, слонова кост и синьо. Всяка каишка е регулируема от 155 до 219 мм. Основното устройство е с размери 47,4х18,6х12,7 мм и тежи едва 12 гр., което означава че едва ще го чувствате върху китката си и можете да го носите по всяко време на деня. Дисплеят е 1,56-инчов, AMOLED с разделителна способност 152х486, който побира иконите на две приложения, за разлика от предишни модели. Яркостта достига до 450 нита. Екранът се предлага със закален стъклен протектор и покритие против пръстови отпечатъци. Оперативната памет на Mi band 6 е 2MB, а основната – 32MB

Сензори

Mi band 6 разполага с PPG сензор за сърдечен ритъм, затова е добре да го носите на лявата ръка, където сърдечната честотата може да бъде уловена от дясната страна на китката. Друг полезен сензор е Sp02, който представлява оптичен сензор за проследяване насищането на кислород, използвайки червена и инфрачервена светлина. Насищането на кислород се променя, когато човек е активен и когато спи. Засичането на драстични разлики в концентрацията може да Ви помогне да откриете навреме признаците на определено заболяване. Сред останалите сензори Mi band 6 има 3-осов акселерометър и 3-осов жирокоскоп.

Фитнес модули

Часовникът разполага с 30 модула за фитнес, шест от които е способен да разпознава автоматично, според движението на китката Ви и интензивността на тренировката. Това са бягане, ходене, бягаща пътечка, колоездене, гребане и кростренажор. Наравно с това, няма да се притеснявате, че ще повредите часовника с потта си или ако го изпуснете във вода, защото моделът разполага със сертификат за водоустойчивост 5ATM.

Също така, Mi band 6 следи за качеството и количеството на съня Ви, пращайки данните на смартфона Ви; отчита и сумира нивата на стрес, проследява специфично женското здраве и функции, а също така Ви предупреждава, ако се заседите за твърде дълго. Накратко, не можете да измамите часовника си, че не мързелувате. Той отчита дишането Ви и умее да различава кога спите дълбоко и кога дремете пред телевизора.

Освен основните фитнес модули, имате възможност да персонализирате свой собствен. Часовникът предлага и упражнения за дишане, както по време на тренировка, така и в състояние на покой. Не на последно място е функцията PAL (Personal Activity Intelligence).

Други характеристики

За разлика от останалите смарт часовници, Mi band 6 може лесно да издържи повече от седмица с едно зареждане. При непрекъсната употреба, неговата 125mAh батерия има живот до две седмици. Зарядното устройство е магнитно и отнема по-малко от два часа, за да презареди батерията. Mi band 6 е съвместим с iOS и Андроид устройства, като използва приложенията Mi Wear или Mi Fit.

В случай, че искате бързо да прехвърлите данни от часовника си, можете да се възползвате от Bluetooth 5.0. Свържете ли часовника с телефона си, можете да го използвате и като дистанционно управление за снимки. Само поставете смартфона на стабилно място (най-добре с трипод) отдалечете се и направете колкото снимки пожелаете. Като при своите предшественици, Mi band 6 ще Ви уведомява за входящи обаждания, получени съобщения и мейли, времето и още над 50 подобни опции.

NFC система за плащане

Единствено специално обозначените модели разполагат с този вид безконтактно плащане. Цената на часовника е малко по-висока от тази на стандартния модел.