XIAOMI MI 9

Сяуми е сравнително нова компания на световния пазар, но бързо настига конкуренцията. Още не е изминала една пълна година от представянето на Xiaomi Mi 8 Pro, а Сяуми пусна в продажба последния си модел Xiaomi Mi 9, който се откроява с множество функции и високо качество, каквито предлагат наложили се марки като Samsung и Apple.

Дизайн
Всеки модел телефон, който излиза на пазара, залага на два главни фактора – външният вид и захвата. На външен вид, Xiaomi Mi 9 е като повечето телефони на 2019-та година – широк екран с малко място на върха за селфи камера. Дизайнерите на този модел обаче са обърнали повече внимание на захвата на телефона – гърбът на Xiaomi Mi 9 е леко извит и, въпреки широкия си екран, той е удобен за държане, не изморява ръката и не изисква допълнителни аксесоари като лепящи се пръстени.

Предлага се в три основни цвята – бизнес – универсален цвят, наречен „черно пиано“, морскосиньо и бледолилаво.

Какво е различното?
От лявата страна Xiaomi Mi 9 има нов бутон, който директно включва виртуалния асистент на Гугъл. Телефонът е изцяло покрит със стъкло, като гърбът наподобява огледало. Този модел може да показва времето и съобщенията дори когато телефонът спи. Можете да използвате Xiaomi Mi 9 и като дистанционно управление за определени електроуреди.

Камери
Те са ядрото на Xiaomi Mi 9. Общо са четири на брой – три на гърба и една селфи камера. Трите камери на гърба са поставени една под друга и са доста силно изразени – широкоъгълна 48-мегапикселова, свръхширока 16-мегапикеслова и телефото – 12-мегапискела. Селфи камерата е 20 мегапиксела и има формата на „сълза“, която влиза в рамките на екрана. Задните камери имат функция за нощен режим и се справят чудено, а селфи камерата има обновен портретен режим, който замъглява фона и откроява лицето.

Интерфейс
Сяуми отново използват MIUI с Android 9 Pie IU. Ще забележите, че иконите не са последователни и доста се отличават една от друга. С новият Андроид получавате и адаптиране на яркостта на екрана, а в центъра има сензор за пръстови отпечатъци, към който трябва да подходите с малко търпение – сензорът за докосване и разпознаването на отпечатък са две различни неща.

Филми и игри
Тук телефонът също се представя на високо ниво, благодарение на най-новият Snapdragon 855. Оперативната памет е само 6 ГБ, но игрите вървят гладко и устройството не се нагрява. Размерът на телефона прави преживяването въздействащо, като в същото време не изморявате ръцете си.

6,39 AMOLED дисплеят е достатъчно ярък и има голяма разделителна способност. Клиповете от интернет вървят гладко; клиповете, направени с камерите, са 4К и също са доста добри; клиповете, които качвате на основната памет, също имат възможност за високо качество, тъй като можете да избирате между 64 и 128 ГБ. Устройството няма слот за допълнителна памет.

Недостатъци
1. Няма жак за слушалки – ако не сте фенове на музиката или имате безжични слушалки, това няма да Ви направи особено впечатление.
2. Силата на звука не е голяма – високоговорителят е единичен и, въпреки че заема почти цялата долна част, не е особено мощен.
3. Батерията не издържа дълго – за сметка на големите и мощни камери, Сяуми са предпочели малка батерия. За половин час гледане на клипове телефонът изразходва 8%, а за същото време – 10%, ако сте пуснали игра.
4. Сравнително по-малък в сравнение със своя предшественик – Mi 8.
5. Камерите нямат стабилизатор.

Xiaomi Mi 9 е мощен телефон със страхотни функции за сравнително ниска цена. Камерата, операционната система и процесора са на нивото на телефони като Samsung Galaxy S10, които са двойно по-скъпи, и Сяуми заслужава голямо внимание и признание за усилията си. Въпреки това, телефонът има своите малки недостатъци, за да компенсира това. Кой знае? За Вас това може съвсем да не са недостатъци.

Виж всички актуални модели в нашия онлайн магазин тук : Телефон Xiaomi Mi 9 Цени

Обича да споделя постоянно най-новото и актуалното от света на високите технологии. Постоянни ъпдейти и информация относно марките Xiaomi, Oneplus, ILife и много други.

Leave a Reply

  • (not be published)