дом Мобилни телефони Xiaomi и Iphone сред най-популярните телефони за втората четвърт на 2020г.

Xiaomi и Iphone сред най-популярните телефони за втората четвърт на 2020г.

Както се очакваше, второто тримесечие на тази година не беше сред най-добрите в историята на пазара на смартфони. Производителите отчетоха сериозен спад в продажбите. Според ComprarAcciones, в края на втората четвърт на 2020 г. продажбите на телефони възлизат на 294,7 милиона бройки, което е с 20,4% по-малко в сравнение със същия период на миналата година. За сравнение, през второто тримесечие на 2019 г. са продадени 370,3 милиона мобилни устройства.

Apple и Xiaomi доминират списъка с най-популярните телефони през второто тримесечие на 2020 г.

Лидерите бяха Huawei и Samsung, които успяха да вземат по 20% от пазарния дял, с продажби съответно от 54,1 милиона и 57,7 милиона смартфони. На трето място е Apple, която контролира 13,5% от пазара и има 38,3 милиона продадени телефона. Трябва да споменем, че продажбите на Apple са стабилни и загубите ѝ са по-малки от останалите технологични гиганти. За сравнение, през 2019 г. доставките на iPhone възлизат на 38,5 милиона броя.

Xiaomi се нареди на четвърто място в класацията, с дял от 10,2%. Единствената компания, чиито доставки нараснаха, беше Realme, която отчете ръст от 11%.

ComprarAcciones също разкри кои смартфони са се радвали най-голям интерес от страна на потребителите, през първата половина на 2020 г. И както се оказа, само три марки стигнаха до топ 10, а именно Apple, Xiaomi и Samsung. Пет места от десетте бяха заети от iPhone, четири позиции заеха мобилните устройства на Xiaomi, а за Samsung бе отредено само едно място, с модела Galaxy A51.

IPhone 11 води с голяма преднина. Apple успя да продаде 37,7 милиона бройки за три месеца. На второ място беше Samsung Galaxy A51, който отчете продажби от 11,4 милиона устройства. Челната тройка се допълва от Redmi Note 8 с резултат от 11 милиона единици. В топ 10 влизат още Redmi Note 8 Pro, Redmi 8 и Redmi 8A, iPhone SE 2020, iPhone XR, iPhone 11 Pro и iPhone 11 Pro Max.

Redmi Note 8 Pro стана четвъртият най-продаван смартфон, след като бяха закупени повече от 10,2 милиона бройки през първото полугодие на 2020.

На 5-то място се нарежда iPhone SE, който стана популярен заради сравнително ниската си цена. Още от пускането му тази година, Apple успя да продаде повече от 8,7 милиона бройки от този модел.

10-и в списъка е най-новият водещ телефон на Apple, iPhone 11 Pro. Apple наскоро достигна пазарна капитализация от 2 трилиона щатски долара и успя да продаде над 6,7 милиона бройки от този модел.

Голям брой потребители на Android са готови да закупят iPhone 12

Онлайн магазинът SellCell сподели неочаквани резултати от проучване, при което бяха анкетирани над 2000 потребители на Android. Оказа се, че една трета (33,1%) от тях обмислят да закупят устройство от серията iPhone 12. Освен това за 55,9% от анкетираните, основната причина за това не е самият смартфон, а по-скоро операционната система iOS, с дългия си период на актуализация. 48,8% казват, че основната цел на мигрирането към iPhone 12 е по-високата степен на защита на личните данни.

Забележително е, че 36,9% от анкетираните са готови да напуснат Android, поради желанието си да се сдобият с по-компактно устройство. На въпроса кой от четирите бъдещи модела iPhone 12 биха избрали, 48,1% от запитаните са избрали iPhone 12 mini. И въпреки че броят на извадката не е достатъчно голям, изводи въз основа на резултатите от проучването все пак могат да бъдат направени. По-вероятно е потребителите да се интересуват от качеството и поддръжката на софтуера, както и от удобството от работата с по-компактни смартфони.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Най-популярни

ULEFONE ARMOR X5 PRO – Спецификации и ревю

Ulefone Armor X5 Pro е високотехнологичен смартфон, съчетаващ в себе си стилен дизайн, здравина и висока производителност. Устройството е оборудвано с мощен осемядрен процесор, Mediatek MT6762V/WD Helio P22 ч

ULEFONE ARMOR 9E – Видео, Ревю и данни за модела

Имате ли нужда от смартфон, подходящ за всяка ситуация? Работите ли в индустрията, механиката или строителния сектор? Любител ли сте на приключения? Във всеки един от тези случаи Ulefone Armor 9E е решението на вашите проблеми. Запознайте се с най-здравото мобилно устройство на пазара.

Oppo Reno 4 Pro – Ревю, Видео и данни за модела

Поставете Oppo Reno 4 Pro до всеки друг телефон от среден клас и ще забележите три детайла за дизайна му, които се открояват значително. Първо, има онова заскрежено гръбче, което всъщност не е стъкло, а пластмаса; второ, има тънка поликарбонатна рамка, която е разположена между заскрежена з

HUAMI AMAZFIT GTR 2 и GTS 2 – Сравнение и характеристики

В края на септември, тази година, китайският производител Huami представи на пазара Amazfit GTR 2 и Amazfit GTS 2. Основните функции, на тези интелигентни часовници, са много сходни, като двата модела се различават най-вече по капацитета на батерията, спортните режим и някои други характеристики.

Коментари