XIAOMI прeмери сили с IPHONE X, като представи ново устройство на половин цена.

Posted on юни 28, 2018, 11:02 am
FavoriteLoadingAdd to favorites 27 secs

Xiaomi е представил своя най-нов смартфон от най-висок клас, за да влезе в битка с Apple и Samsung,четем в Блумберг.

Съоснователят на Xiaomi, Lei Jun,съвсем скоро е представил пред аудитория модел MIX 2S, се пише в блумберг. Той има 6-инчов безжичен екран, керамично тяло, процесор Qualcomm последен модел и двойна камера. Това е третият full screen телефон на Xiaomi: функция, която сега е използвана от най-големите производители като Apple и Samsung, се казва в публикацията в Блумберг.

MIX 2S може да застане начело в нарастващата експанзия на Xiaomi, на пазарите в чужбина, особено в развитите страни, в които все още не се е появявал. Четем още,че Xiaomi,преди време е ръководел китайският пазар, а сега постепенно възвръща отново дялове от вътрешният пазар от местните марки като Huawei, Oppo и Vivo. Но тенденцията на тези марки е към чужбина, тъй като пазарът на смартфоните в Китай започва да се свива, четем още в Блумберг.

Най-новото приспособление на Xiaomi може да увеличи продажбите, тъй като китайските потребители търгуват с продукти с по-високо качество,а производителите на телефони повишават цените, за да компенсират отсъствието на нови купувачи. Lei, многократно отправил критични забележки към продукта на Apple, демонстрирайки, как iPhone X повишава температурата си много повече, когато се натовари с игри, и как Xiaomi прави по-добри снимки на слаба светлина от iPhone X.

„Сравняваме се с iPhone X, защото хората казват, че това е най-добрият телефон. Просто искаме да покажем, че надминахме „най-добрият“ в много от функциите „, казва Lei пред слушатели в аудитория в Шанхай,се пише още в публикацията.

Базираната в Пекин, компанията Xiaomi оценява компанията си на стойност 100 млрд. долара. Компанията е инвестирала в нарастващ брой партньори, които продават продукти от пречистватели на въздух през телефони и смарт часовници, до банки с електроенергия под марката на Xiaomi,четем още от Блумберг.

Компанията се надява, че предприетата стъпка за достигане на пазари отвъд Китай спомогнала за повишаване на дебютната й оценка. Това е най-големият продавач на смартфони в Индия през четвъртото

тримесечие, според изследователската фирма IDC. Освен нововъзникналите пазари, Xiaomi също гледа към Европа и Северна Америка, където може да продава по-високо ценови продукти. Говорител на компанията каза, че “ще надбягат Apple по техен хиподрум“ до 2019.
Водещата линия на Xiaomi ще бъде пилотна . MIX 2S също се надпреварва с wireless charging и near-field communication , като двете технологии набират все повече популярност сред потребителите, ни информират от Блумберг.