Roborock 55 - топ цени и ревю

Roborock S55 – Топ прахосмукачка робот за почистване

Roborock S55

След големия успех да предишния продукт на компанията, Roborock S50, инженерите проектираха ново поколение прахосмукачка-робот: Roborock S55. На пръв поглед, нейните характеристики напомнят силно на предшественика ѝ, но всички промени в новия продукт са онова, което не достигаше на стария.

На какво е способен роботът?
Той може да се контролира през приложение за телефон; чисти в продължение на два часа и половина, след което се връща сам в станцията за зареждане. Когато стартирате почистването, роботът ще тръгне първо по протежението на стените, а след това ще мине през останалото пространство на зиг-заг. Можете да видите на картата на телефона си откъде е минал роботът и кои зони е почистил.

Също като повечето модели, роботът не достига ъглите, но пък почиства перфектно всякакви видове повърхности и се справя сравнително добре с водния контейнер и мопа. Контейнерът за отпадък има същия обем – 480 мл, а силата на всмукване отново е 2000Pa. Времето за зареждане е около 3-4 часа.

Какво ново?
1. Цветът – предишната версия беше в бял цвят, докато настоящата е в черен.
2. Външен вид – роботът има форма на диск и има лазер за картографиране, но също така са добавени три бутона от горната страна – за включване, за зареждане и за почистване. Роботите с бутони са подходящи за хора, които не обичат да контролират устройствата си през приложения за телефон.
3. Четки – този пък моделът има само една четка за събиране на прах, но в отвора за всмукване има добавена спираловидна четка.
4. Сензори – този модел има повече сензори, които ще му попречат да падне по стълбите. Ако не сте сигурни дали Вашия робот има подобни сензори, сложете го върху масата си и вижте как ще реагира. Бъдете нащрек през цялото време.
5. Цена – тя е малко по-ниска от тази на предишния робот с около 15 долара и, все пак, този модел си остава един от най-икономичните.

Обича да споделя постоянно най-новото и актуалното от света на високите технологии. Постоянни ъпдейти и информация относно марките Xiaomi, Oneplus, ILife и много други.

Leave a Reply

  • (not be published)