дом Нови технологии PS5 и Xbox X ни накараха да се влюбим отново в старите...

PS5 и Xbox X ни накараха да се влюбим отново в старите игри

PlayStation 5 и Xbox Series X / S са на пазара от няколко седмици. И макар всички да обичаме заглавия от следващо поколение като Astro’s Playroom и Spider-Man: Miles Morales, станахме свидетели на нещо неочаквано: стари игри на нови конзоли.

Благодарение на мощния хардуер, много от тези стари игри вече имат по-стабилни разделителни способности, по-добри честоти на кадрите и по-бързо време за зареждане, което прави играта по-добра от всякога. А колекцията PlayStation Plus и Xbox Game Pass предлагат множество стари заглавия с месечен абонамент, който е далеч по-достъпен от нова игра от следващо поколение.

Halo: The Master Chief Collection

“За първи път се запознах с Halo през 2004 г., когато получих две игри за Коледа: Halo 2 и Blinx 2: Masters of Time and Space.

Но след като разбрах колко разочароваща е Blinx 2, реших да заредя Halo 2 и бях пленен. Когато излезе Halo 3, прекарах целия уикенд в стаята си, разделяйки времето между режим на кампания и мултиплейър. Отдалечих се от поредицата след Halo 3: ODST, но се върнах обратно към нея, след като реших да си купя Xbox One, за да мога да играя Halo: The Master Chief Collection. Закупих пакета Xbox One, който включваше дигитално копие на играта и изпитах носталгия към доброто старо време.

Когато Halo Infinite беше обявен, знаех, че трябва да закупя Xbox Series X, за да изживея следващото приключение в поредицата. Това беше единствената причина да искам Series X, но разочароващо, играта се забави до следващата година” – Taylor Lyles.

Fortnite 

“Има толкова много неща, които бих могъл да направя с новия си PS5. И все пак, ето ме – играя Fortnite. Не мога да се сдържа: играта е много по-добра на новата конзола на Sony.

Част от нея е визуална. Fortnite изглежда невероятно и на двете конзоли от следващо поколение, с функции като проследяване на лъчи и реалистична мъгла, оживяващи острова на главната битка. Когато стартира новият сезон, прекарах много време в проучване на нововъведените райони – които включват извънземна пустиня и гъста джунгла – защото изглеждаха толкова реалистични и детайлни” – Andrew Webster.

Monster Hunter World 

“Обичам Monster Hunter World, но изпитвах известно неудобство да я играя. Първо играта излезе на PS4, след това продължих на PC версията шест месеца по-късно заради по-доброто ѝ представяне. След това обаче трябваше да се върна отново към PS4 заради разширяването на Iceborne, защото PC версията отново закъсня с няколко месеца.

Сега имам най-доброто от двата свята на PS5. Въпреки че версията на PS4 не е актуализирана, тя работи много по-добре на новата конзола. Успях да продължа от мястото, което бях достигнал на PS4 и сякаш никога не съм спирал да играя” – Sam Byford.

Uncharted 

“Бях поразен от Uncharted 4 на PS5. Въпреки че играя на един и същ екран, виждах елементи от представленията на актьорите, които не забелязвах преди. Има емоционални моменти, които правят по-силно впечатление, защото виждам актьорската игра по-добре. Освен това забележителностите са невероятни. Определено ще изиграя отново цялата игра заради подобренията на PS5”Mitchell Clark.

Sekiro: Shadows Die Twice and Final Fantasy VII Remake

“Когато пуснах Sekiro: Shadows Die Twice на моя PS5, изживяването беше поразително. Не исках да спирам. Другата игра, която не мога да спра да играя, е Final Fantasy VII Remake. Тази игра обаче кара PS4 Pro да работи много шумно и се налага да увеличавам звука, за да мога се съсредоточа. На PS5 този проблем не съществува” – Sean Hollister.

Playstation Plus Collection and Xbox Game Pass 

“Въпреки че в момента няма много игри от следващо поколение, които да се играят на новите конзоли, вече имам голямо разнообразие от по-стари игри, благодарение на огромната библиотека от заглавия в абонаментните услуги на Sony и Microsoft. Нямам търпение да наваксам” – Jay Peters.

Най-популярни

Хаотична или систематична прахосмукачка робот – Какви са разликите ?

Днес, прахосмукачките роботи намират приложение във все повече домове, кръстосвайки подовете старателно и оставяйки след себе си блясък и чистота. С всяка изминала година,...

Blackview BL5000 – военен клас на издръжливост и завидни спецификации

Най-новият удароустойчив гейминг телефон на Blackview е способен да издържи както на високо натоварване на хардуера и софтуера, така и на екстремни външни условия и то благодарение на изцяло обновения му поликарбонатен дизайн, в комбинация с бързоскоростна 5G мрежа и първокачествено защитно покритие Gorilla Glass.

Cubot Max 3 – Спецификации, Данни и Видео

Матиран гръб с класически, изчистени цветове и ретро дизайн на задните камери - Cubot Max 3 впечатлява с отлични характеристики, подобрен захват, неповторим външен вид и атрактивна цена.

Ревю и сравнение на популярни модели прахосмукачки роботи – Xiaomi, ILIFE, iRobot

 Автоматично повдигащ се моп, вибрационно почистване, по-добър дизайн на четката, отличното картографиране, мощен двигател с всмукателна сила от 2,500 Pa, изобилие от персонализации и ненадминати възможности за почистване - запознайте се с новия модел на Xiaomi - Roborock s7.

Коментари