дом Прахосмукачки роботи Прахосмукачки роботи Xiaomi - кратко ръководство и сравнение модели 2021

Прахосмукачки роботи Xiaomi – кратко ръководство и сравнение модели 2021

Търсите своята първа Xiaomi прахосмукачка робот? Или просто търсите най-доброто на пазара? А защо да не хвърлите бърз поглед на топ прахосмукачките роботи в момента? Кой знае? Може би следващата Ви успешна поръчка е някъде там. Все пак, Xiaomi е на пазара от наистина дълго време и предлага продукти за всяка нужда и всеки джоб.

Xiaomi Roborock S7

Xiaomi Roborock S7
Xiaomi Roborock S7

Най-търсената хибридна автономна прахосмукачка. Нейна водеща функция е вибриращият моп за дълбоко почистване на тъкани, който работи в комбина със сензор за килими. Благодарение на него мопът се повдига, за да не оставя мокри следи по килима или станцията за зареждане. Роботът е подходящ за пролетния и есенния сезон, когато по подовете остават петна, както и за почистване на банята от остатъци сапун и котлен камък. Контейнерите за прах и вода са с по-голям капацитет, съответно – 470 и 300 мл. По-късно тази година се очаква представянето на самопочистваща се докинг станция с хартиена торбичка.

Xiaomi Roborock S50/S55

Xiaomi Roborock S50/S55

Ако идеята за хибриден робот Ви е по вкуса, но държите повече на сухото почистване, то Ви е нужен S50/S55, чийто контейнер за прах е половин литър и всмукателна мощност до 2000Ра. Нивата на почистване са четири, като при ежедневния си режим покрива площ до 250 кв.м за около 150 мин, благодарение на своята 5200mAh батерия. Картографирането се осъществява чрез LDЅ сензор и запаметява до пет индивидуални карти. Останалите сензори и бронята помагат на робота да се ориентира по-добре при преместени мебели и да избягва падане по стълбите. Нивото на шума не надвишава 55-60dB.

Xiaomi Roborock S5 Max

Xiaomi Roborock S5 Max
Xiaomi Roborock S5 Max

В случай, че се намирате на противоположната страна и държите повече на мокрото почистване, било то заради сухото време или защото подовете Ви са покрити с теракот и ламинат, то Ви е нужен експерт в областта. S5 Max е един от онези редки представители, които умеят да различават видовете повърхности и сами да регулират количеството на водата си. Капацитетът на контейнера е 290 мл., които са достатъчни да почисти малък апартамент (до 65 кв.м) три пъти. Падът на мопа е оборудван със специална стегната пружина, която притиска власинките по-близо до пода, за да осигури по-дълбоко и сигурно почистване. Мопът е подходящ за фугите в кухнята и банята, както и за релефни повърхности.

Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop-P (Pro)

Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop-P
Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop-P

Всичко е повече с Vacuum Mop-P, почистваща и миеща прахосмукачка робот. Благодарение на своя LDS сензор и вграден SLAM алгоритъм, роботът сканира на разстояние 8 метра, създавайки динамична карта с точност над 98%. Силата на засмукване е по-голяма от тази на другите модели със своите 2100Pa, а методът на почистване е съобразен с водещата му програма. Капкоподаването на мопа се контролира от интелигентен дозатор с три степени на миене. Работи с Cortex-A7 процесор и Mali 400 GPU за по-бърза и качествена обработка на събраните данни. Самите сензори са 12 на брой, най-важните от които предпазват робота от сблъсък или му помагат да преодолява препятствия до 20 мм височина. Големината на самостоятелния контейнер за прах е 550 мл., докато двойният – този за вода и вакуумиране, има две самостоятелни отделения.

 

Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Essential

Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Essential
Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Essential

Бюджетна хибридна прахосмукачка, която обръща особено внимание на почистването на ъглите и труднодостъпните места около мебелите в дома Ви. Essential идва с 420 мл. резервоар за прах, който не оказва никакво влияние на неговия 8,2 см. слим дизайн. Максималната всмукателна мощност е впечатляваща, предвид цената му – цели 2200Pa. Трислойният филтър за пречистване на въздуха също заслужава внимание, тъй като успешно се справя с улавянето и задържането на алергени и микроби, което прави роботът подходящ за стопани с домашни любимци или за хора със сезонни алергии. Резервоарът за вода е 200 мл., а общото време за работа – 90 мин.

Всички модели прахосмукачки роботи можете да разгледате тук : https://mobisector.com/prakosmukacki-roboti

Най-популярни

Прахосмукачки роботи Xiaomi – кратко ръководство и сравнение модели 2021

Търсите своята първа Xiaomi прахосмукачка робот? Или просто търсите най-доброто на пазара? А защо да не хвърлите бърз поглед на топ прахосмукачките роботи в...

Acebook 1 – Новият лаптоп – ревю, спецификации и снимки

Acebook 1 предлага елегантен външен вид, богат набор от функции и висока производителност. Всичко в технологичното бижу говори за отлично изпълнение, ефикасност и надеждност.

Нови модели прахосмукачки роботи от Xiaomi – 2021/2022

Xiaomi обнови последния си модел робот Mi Vacuum 1C, за да създаде новата версия 2C. Най-съществените подобрения ще намерите при батерията, която вече е 3,200mAh. Всмукателната мощност също е преминала обновление със своите 2700Pa при турбо режим.

С какво ни улесняват прахосмукачките роботи в забързаното ежедневие?

Какво точно представляват роботите прахосмукачки? И, по-важното, за какво е цялата тази суматоха? Ако някога сте обмисляли да си купите прахосмукачка робот, ето ви няколко причини да направите следващата си най-добра покупка.

Коментари