Playstation PS4 Pro информPlaystation PS4 Pro информация и новиниация и новини

Playstation PS4 Pro информация и новини

Изминаха три години от премиерата на PlayStation 4 Pro и все още това е една от най-добрите игрови конзоли на пазара, предлагащи първокласно 4К изживяване. Достоен конкурент е Xbox One X, който не е много популярен в България, но притежава сходни характеристики. PS4 Pro се появява две години след PS4 и на него се гледа на преходно звено между тази конзола и бъдещата PS5. Когато излиза на пазара, PS4 Pro е приет изключително добре, макар и тогава все още да не е имало достатъчно игри с висока резолюция.

Каква е разликата между PS4 и PS4 Pro?

На пръв поглед, разликата няма – и с двете конзоли можете да играете едни и същи игри, да ползвате еднакви периферни устройства и общ PlayStation Store, но когато става дума за външен вид и плавност на играта, нещата са съвсем други. Най-голямото преимущество на PS4 Pro е неговата разделителна способност – 4К, която „прояснява“ образа и Ви помага да видите детайлите в картината. Затова и цената му е малко по-висока. Различният хардуер пък му помага да постигне по-добри резултати в производителността.

За да се насладите напълно на 4К игрите, ще са Ви необходими две неща – сорс код с пач файлове и телевизор със същата разделителна способност (HDR – служи за баланс на светлината). Дори да нямате такъв телевизор, ще забележите веднага по-доброто представяне, по-плавния преход и по-високата резолюция. Когато стартирате играта, там, където има повече движение, ще видите детайлите, а в тъмното – сенките и очертанията ще са по-ясни, за да се ориентирате по-добре.

Не забравяйте, че всичко зависи най-вече от самата игра, която сте избрали, и от нейните разработчици, т.е. ако самата игра няма висока резолюция, не можете да очаквате от PS4 Pro да компенсира това.

Друга съществена разлика е голямата памет – 1TB, т.е. два пъти повече, отколкото в оригиналната конзола. PS4 Pro има два Superspeed USB 3.1 от двете страни, като главната им цел е да синхронизират и да зареждат контролерите. Самите контролери са подобрени и чувствителни. Има съществени промени и в камерата. Някои потребители са на мнение, че Xbox One X има по-добри контролери, но по принцип всичко в игровите конзоли зависи от личните Ви предпочитания.

Други характеристики

PS4 Pro има по-добър фокус върху картината, така че да виждате подробности в обектите, които се намират далеч от Вас. Ще забележите как пикселизацията по ръбовете на предметите, особено на движещите се обекти и хора, са по-заоблени и равни. Специални ефекти, като дим и мъгла, са създадени да изглеждат по-реалистично; това включва облаци, слънчеви лъчи и т.н. Някои игри имат възможност за ускорение (Boost), което позволява по-бързо зареждане и по-лесна игра.

Едно от най-големите разочарования на потребителите е липсата на Blu-ray. От Sony са предпочели да избегнат този разход, тъй като това ще завиши чувствително цената на конзолата. Също така, една от надеждите беше, че PS4 Pro ще покаже по-добро представяне при VR, но разликата не е така съществена, както потребителите се надяваха.

Виж и : 

PLAYSTATION PS4 PRO СТРУВА ЛИ СИ?

Дизайн

За разлика от оригиналния PS4, PS4 Pro е малко по-голям и има двойно по-мощно GPU. Първоначално ще Ви се стори, че са еднакви, но той е малко по-голям и тежък от оригиналния модел с 30%. Повърхността е матирана, на три етажа, вместо на два, а ъглите са остри. Този път от Sony са поставили бутоните за включване и диска отделно, така че да не стават грешки, особено ако сте новаци в света на конзолите. Някои специалисти определят бутоните за твърде малки, но това е нещо, което сами ще прецените.

Аксесоари

В кутията на конзолата ще намерите всички кабели, които са Ви необходими, за да я свържете към телевизор или екран, включително и такъв за HDMI. Ако имате оригиналната конзола PS4, ще забележите, че във входовете има разлики и не можете да ползвате старите кабели.

Разгледайте топ цени на конзолите PS4 и PS4 Pro тук в нашия онлайн магазин :

https://mobisector.com/index.php?route=product/category&path=86#/sony-m10/sort=p.date_added/order=DESC/limit=15

Обича да споделя постоянно най-новото и актуалното от света на високите технологии. Постоянни ъпдейти и информация относно марките Xiaomi, Oneplus, ILife и много други.

Leave a Reply

  • (not be published)