Водещ производител на смартфони с елегантен и изчистен дизайн

Информация за марката OPPO

OPPO е китайска компания за бяла техника и мобилни телефони, основана през 2001 г. Днес OPPO е най-големият производител на смартфони в Китай и се намира на 5-то място в света. Популярността си марката дължи на корейската поп банда 2PM, която изпълни песента „Follow Your Soul“, както и на спонсорирането си на испански футболен клуб.

 

OPPO в особено популярна марка в Тайланд, където е представила два от новите си модели смартфони. Между 2017 и 2022 година компанията е спонсор на националния отбор по крикет на Индия.

Смартфони

На пазара са известни версиите A, Find, F, N и R. Наравно с това, OPPO произвежда още слушалки и плейъри за Blu-ray.

  1. Серията F – основното предназначение на тази серия е за селфи снимки. Първият телефон от серията, F1, е пуснат през 2016-та в Индия. Основната му камера е 13 мегапиксела, а селфи камерата е 16MP. Върху основния бутон има скенер за пръстови отпечатъци, който може да се ползва и за откриване на приложения. F3 също има 16-мегапикселова камера, докато през 2017-та се появява F5 във Филипините – това е първият телефон на компанията за лицево разпознаване. Селфи камерата вече е 20 мегапиксела. F9 е водоустойчив и е първият телефон с две задни камери, като селфи камерата е 25 мегапиксела. Тази година на пазара излезе F11 с Android 9.0 Pie и 8-ядрен процесор MediaTek Helio P70. Основната камера е 48MP, а селфито – само 16.
  1. Серията А – смартфони, подобни на OnePlus X. OPPO започва да ги пуска на пазара от 2016-та година, като разнообразието от модели е наистина голямо. През последните две години компанията пусна на пазара А83 с 8-ядрен процесор. През ноември същата година излиза А7, който е първият телефон на компанията с дисплей тип „капка“, като капката всъщност е мястото на селфи камерата. Телефонът работи с Android 8.1 и има 88% защита от надраскване. За следващата година от тази серия OPPO ще представи А5, който ще работи с Qualcomm Snapdragon 665.
  1. Серията Find – засега има само три модела от тази серия, като първият телефон е излязъл на пазара през 2013-та година. Отличават се с изчистени линии и елегантен външен вид. Дизайнът на Find 7 напомня силно на OnePlus One. През 2018-та излиза последният телефон от серията, Find X, който ползва Android 8.1 (Oreo) и има изскачаща селфи камера, която му позволява да бъде телефон с цял екран.
  1. Серията N – тази серия има само два смартфона, излезли през 2013-та и 2016-та година. Особеното при тези модели е, че задната камера може да се върти и да се превръща в селфи камера.
  1. Серията R – тези модели са фокусирани върху основната камера. Започват да се появяват на пазара през 2014-та година с първия си модел – R1S. Едва на следващата година с модела R7 Plus компанията предлага нещо ново – сензор за отпечатъци, поставен под основната камера. R9 и R9 Plus от 2016-та имат 16-мегапикселова камера. На следващата година смартфоните от тази серия имат двойна задна камера. Последният модел от серията, Oppo R17, има двойна задна камера и 25-мегапикселова селфи камера. Особеното при този модел е, че се предлага в преливащи цветове, синьо и лилаво.
  1. Серията К – това е нова серия, ориентирана към игрите. Първият телефон се появява през 2018-та година. Негова отличителна черта е чипсетът, поддържащ процесора Snapdragon 660. Селфи камерата е 25 мегапиксела. Моделът, излязъл тази година (К3), има процесор Snapdragon 710 SoC и Android 9.0 Pie, като и задната, и предната камера са по 16 мегапиксела.

Като цяло, смартфоните на OPPO са елегантни и имат изчистен, привлекателен дизайн. Онова, което прави марката уникална, е изборът на цветова палитра за задния панел. Ако сте ценители на красотата и искате да имате едно малко бижу, това е Вашият избор.

Можете да разгледате всички модели телефони с марката OPPO в нашия онлайн магазин тук : https://mobisector.com/oppo

Обича да споделя постоянно най-новото и актуалното от света на високите технологии. Постоянни ъпдейти и информация относно марките Xiaomi, Oneplus, ILife и много други.

Leave a Reply

  • (not be published)