дом Мобилни телефони Oneplus 8T Pro - Ревю и данни за новия топ модел на...

Oneplus 8T Pro – Ревю и данни за новия топ модел на марката

От 2016-та насам OnePlus пускат ежегодно на пазара по един нов смартфон от серията Т, така че нищо чудно предстоящата премиера на OnePlus 8T и 8T Pro да се окажат едно от големите събития на компанията. Двата модела ще бъдат представени през есента. Засега всичко, свързано с тях, се основава на слухове и малкото информация, предоставена от производителя.

Какъв е ценовият диапазон?

Тъй като 8T Pro ще излезе на пазара някъде около октомври, подобно на 7T Pro от миналата година, се очаква неговата цена да е малко по-висока, отколкото на предишния модел. Такава е традицията при Т серията. Ако 7T Pro струваше 850 паунда, то 8T Pro ще е 950 паунда. Между другото, този модел трябваше да излезе още преди шест месеца, но изглежда от OnePlus са решили да нарушат традицията си от два телефона на година, съобразявайки се с настоящата ситуация в света, подобно на много други.

Без 8T Pro?

По редица причини, сред слуховете имаше и опасения, че 8T Pro няма да бъде пуснат в продажба и че такъв модел изобщо не съществува. От OnePlus заявиха, че не желаят повече да пускат версия Pro, редом със стандартния флагман, но наскоро бяха намерени доказателства в едно от ръководствата за употреба на OnePlus, където 8T Pro съществува. Pro версиите по принцип винаги се намират в центъра на оживени дискусии – те притежават всички характеристики на стандартния модел, изстрелвайки ги до професионално ниво за сметка на по-висока цена. Някои потребители смятат това за излишно, но има и много фенове, които с нетърпение чакат точно този тип смартфон.

Дизайн

По една или друга причина, в различните страни ще се предлагат различни цветове и версии на 8T Pro. Например, във Великобритания ще има само „черен оникс“ с 8GB/128GB. Ако искате 12GB/256GB, ще го намерите единствено в цвят „зелен ледник“. „Ултрасиньо“ и „междузвезден блясък“ ще се предлагат само в САЩ. Що се отнася до дизайна, той силно напомня на OnePlus Nord с плоските си ръбове.

Дисплей

6.78-инчов FHD OLED с честота на опресняване 120Hz. С подобни параметри игрите и видеата ще текат плавно и необезпокоявано. Феновете се надяват от OnePlus да добавят своята MEMC технология за внедряване на допълнителни кадри, с които се повишава качеството на изображението. Както е известно, MEMC се използва за пръв път при телевизорите за синхронизиране на различните формати и качество на картината.

Камери

Засега знаем единствено какви ще са камерите на 8T и се предполага, че 8T Pro ще има подобни, но с решение на HDR проблема, който вълнува умовете на разработчиците открай време – това е т.н. „ефект на ореола“, който причинява дефект във фотографиите. Освен че ще даде решение на този проблем, 8T Pro ще разполага с четири задни камери – 48MP за основната, 8MP телефото с трикратно оптично увеличение, 48MP свръхширока и 5MP с цветен филтър. Селфи камерата ще е някъде около 16MP, но това все още не е потвърдено.

Представяне

Samsung Galaxy Note 20 използва Snapdragon 865 Plus, така че се очаква 8T Pro да има същия. Според източниците, процесорът най-вероятно ще е в комбинация с Андроид 11 и OxygenOS, която се смята за най-добрата версия на софтуера. Възможно е представянето на Андроид 11 да се случи по също време с излизането на 8T Pro. Сигурно е обаче, че смартфонът ще има 5G мрежа.

Други характеристики

8T Pro  ще има 4,510mAh батерия, като има малък шанс тя да е 5000 mAh, подобно на Galaxy S20 Ultra. Зарядното и за двата Т модела е Warp Charge 30T с 65W мощност, което означава, че за малко повече от половин час може да зареди устройството на 75%. 8T Pro има опция и за безжично зареждане, стигащо до 30W.

От всички възможни опции, които предлага 8T Pro, представянето на следващия Андроид е най-сладката и притегателна от тях.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Най-популярни

HUAMI AMAZFIT GTR 2 и GTS 2 – Сравнение и характеристики

В края на септември, тази година, китайският производител Huami представи на пазара Amazfit GTR 2 и Amazfit GTS 2. Основните функции, на тези интелигентни часовници, са много сходни, като двата модела се различават най-вече по капацитета на батерията, спортните режим и някои други характеристики.

REALME BUDS AIR PRO – Ревю и информация

В началото на октомври, тази година, китайският технологичен гигант Realme обяви няколко нови продукта. Първо, компанията пусна смартфон Realme 7i с 5000 mAh батерия и 6,5-инчов дисплей. По-късно тя представи Realme Buds Air Pro в Индия. Както подсказва името, ще си имаме работа с подобрения модел на Buds Air. Buds Air Pro са първите напълно безжични слушалки на компанията, с технология за активно

Xiaomi и Iphone сред най-популярните телефони за втората четвърт на 2020г.

Както се очакваше, второто тримесечие на тази година не беше сред най-добрите в историята на пазара на смартфони. Производителите отчетоха сериозен спад в продажбите. Според ComprarAcciones, в края на втората четвърт на 2020 г. продажбите на телефони възлизат на 294,7 милиона бройки, което е с 20,4% по-малко в сравнение със същия период на миналата година. За сравнение, през втор

CECOTEC CONGA 5490 – Мощно 4-в-1 почистване на дома Ви

Той е невероятно мощен, с голяма, издръжлива батерия и лазерно сканиране за най-доброто 4-в-1 почистване на дома Ви. CONGA 5490 има контейнер за мокро и сухо почистване, незаплитащи се четки, приложение за телефон и толкова много функции и възможности, че ще ги откривате една по една при всяко следващо включване.

Коментари