Телескопът Star Trang от Xiaomi

Китайската компания за нови технологии Xiaomi обяви, че за Деня на феновете ще пусне на пазара телескоп, наречен Star Trang. Негов предшественик е Beebest, който е известен с почти професионалното си увеличение – 100x. Star Trang е специално създаден за аматьори и ще бъде достъпен в продажба от 9 април. Телескопът е един от многото нови продукти на OEM. Цената му ще е около 80 евро, като първоначално е бил оценен на 88 евро или 100 долара.

Характеристики
Телескопът се предлага в два варианта и включва по един специален сферичен окуляр с различно увеличение, съответно 21- и 50-кратно (10 и 23 мм), което, в сравнение с модели като Beebest, поставя Star Trang в лигата за начинаещи. Двата модела имат 60-градусово зрително поле. Лещите им имат многослойно покритие, което „избистря“ образа.

Със самия телескоп се работи лесно и не е нужно да имате специални знания или подготовка. Телескопът има разгъващ се алуминиев триножник, статив за мобилен телефон, други аксесоари и допълнителни дискове за защита. Раницата е непромокаема, има памучна подплата с двойни дръжки за по-добро захващане.

Спецификации
Телескопът е изработен от комбинация между алуминий и гума. Може да се ползва както от възрастни, така и от деца. Ползва се само нощно време за наблюдение на отдалечени небесни тела.

Какво е различното?
Разработчиците на новия телескоп на Xiaomi решиха да не използват традиционните скоби. Дизайнът е с фиксирана точка, което стои в основата на лесната му употреба. Така няма да е нужно да се навеждате твърде много – просто го регулирате според нуждите си. Неръждаемата стомана и защитата от корозия Ви осигуряват непрекъсната работа дори във влажно и ветровито време. Засега оценката на потребителите е 9/10.

В случай, че не сте фенове на телескопите, не се тревожете – китайският гигант обеща да пусне на пазара още двадесет нови продукта. Сред джаджите има цифров часовник, уоки токи, ръчна прахосмукачка и други.

Обича да споделя постоянно най-новото и актуалното от света на високите технологии. Постоянни ъпдейти и информация относно марките Xiaomi, Oneplus, ILife и много други.

Leave a Reply

  • (not be published)