Съществуват ли качествени китайски телефони?

Новини,
Съществуват ли качествени китайски телефони?
 
Китайската марка смартфони  "Xiaomi" става все по-популярна като бранд, която продава подобни на" Iphone" устройства на цена, почти три  пъти по-малка от продуктите на Apple.
Компанията"Xiaomi" успява да продава милиони телефони по света и започва глобална експанзия.
 
Как се случва това и защо цената им е толкова ниска?
 
Компания "Xiaomi " твърди, че цената на продуктите им и е малко над себестойността им. Това се дължи на техния различен бизнес модел, който избягва използването на традиционните маркетингови и дистрибуторски практики и разчита на интернет за своите продажби. Това прави компания"Xiaomi " различна от останалите нейни конкурентни компании  за смартфони и по този начин успява да бъде  най-търсената  технологична компания в Китай.
Когато "Xiaomi" представи първия си телефон  на пазара - модел"Mi 1"през август 2011 г., вниманието бе насочено към ниската цена на устройството. Тогава потребителите можеха да закупят този продукт, който тогава беше най-модерният смартфон за 1,999 юана (324 долара). Това беше изключително изгодно в сравнение с други висок клас телефони, включително и " iPhone 4", чиято цена започваше от 4999 юана. И до ден днешен  компанията "Xiaomi"  поддържа изключително ниски цени на своите продукти,  без това да се отразява по никакъв начин на тяхното качество.
Най-новият мобилен телефон на "Xiaomi"-" Mi Mix 2S" има функциите, които бихте очаквали от телефон от най-висок клас и има по-добри параметри от "Iphone X", а цената, която се очаква е, да е два пъти по-ниска от тази на техните конкуренти.

Намаляване на разходите
 
За разлика от другите си  конкуренти, "Xiaomi" не харчи пари за традиционните реклами. Тя няма голяма мрежа от свои собствени физически магазини. Вместо това, тя е премахнала тези разходи и до голяма степен продава телефоните си директно на потребители или партньори,  чрез електронната търговия. За да повиши рекламата на продуктите си, компанията разчита на социалните мрежи, пресата и доволните си клиенти, известни като феновете на "Ми", за да спомогнат за разпространение  от личния си опит за качеството и привилегиите на техните продукти. 

Ръст в продажбите
 
Всяка година  Компания"Xiaomi" регистрира ръст в продажбите си, като за миналата година постигна нов рекорд от 70% повече, в сравнение с предходната. В плана на компанията за 2018 година е заложено да бъде постигната продажбата на 100 милиона от техните продукта.
 
Мнението за китайските продукти
 
В България битува мнението, че китайските телефони са  нискокачествени.
Това мнение важеше и за марката "Huawei", когато тя навлизаше тепърва на българския пазар, а в момента е един от най-търсените марки телефони.
Колкото и нереалистично да звучи на „скептичния българин“ "Xiaomi" предлага качествени продукти на конкурентно ниски цени за изключително добри параметри на устройствата.
Тук можете да разгледате актуални модели с марка Xiaomi.