Xiaomi Redmi K30 - Новини и информация

Новини,

Xiaomi Redmi K30 - Новини и информация

 

Redmi K30 е един от най-новите флагмански смартфони на Xiaomi и вторият подред в К-поколението. Той има двойна селфи камера, мощен процесор Snapdragon 730G, запомнящ се външен вид и супер бърза 4500 mAh батерия. Екранът се отличава с 120GHz честота на обновление на изображението, което осигурява по-плавна смяна на кадрите при видеа, клипове и игри.

Дисплеят има невероятно тънки рамки и съотношение на страните 20:9, което осигурява комфортно преживяване. За разлика от Redmi K20, настоящият модел не използва AMOLED, а LED дисплей, като разликата в производителността е съвсем малка. Екранът разполага със специален режим за четене, който щади очите като намалява излъчването на синята светлина. Това е изключително полезна функция за онези, които обичат книгите. Двойната селфи камера е голяма само 4,4 мм, което няма да Ви отвлича по никакъв начин.

Основният датчик на камерата е създаден от компанията Sony. Със своите 64 мегапиксела Redmi K30 създава фотографии с висока степен на детайлизация. Широкоъгълният обектив прави 120-градусови снимки. Камерата за макроснимки пък може да работи на 2 см разстояние. Липсата на светлина не трябва да Ви притеснява, защото камерите улавят детайлите дори при ограничена видимост.

Тъй като телефонът разполага с мощен, осемядрен процесор, за който няма „тежко“ приложение, то и охладителната система е на ниво. Тя е течна и използва миниатюрни медни тръбички във вътрешността. Благодарение на голямата оперативна памет, можете да използвате устройството за няколко задачи едновременно, без да загубите данните от никоя. Оперативната система е Андроид 10 с MIUI 11.

Redmi K30 се отличава и с високоскоростно зареждане – 27W (100% за 68 мин.) Моделът се предлага в три основни цвята – виолетов, розов и син. В някои магазини можете да го срещнете и в бяло. Скенерът за пръстови отпечатъци вече не са намира под екрана, а отстрани, където е бутонът за включване. Redmi K30 разполага с жак за слушалки и слот за карта памет.