XIAOMI MIJIA (M365) ЕЛЕКТРИЧЕСКИ СКУТЕР

Новини,

XIAOMI MIJIA (M365) ЕЛЕКТРИЧЕСКИ СКУТЕР

 

Нито скутер, нито тротинетка – но Xiaomi M365 определено не е детска играчка. Този електрически скутер е лесен за употреба, компактен и може да се използва дори от хора, които никога не са се качвали на мотопед или скейтборд. Има спирачки и фарове, което определено го различава от тротинетката, но няма седалка, което пък го отдалечава от скутера.

Стартиране на XIAOMI MIJIA (M365) ЕЛЕКТРИЧЕСКИ СКУТЕР СГЪВАЕМ

Електрическият скутер на Сяуми се стартира по особен начин – трябва да се оттласнете с крак, за да му дадете начална скорост. Понякога силата не е достатъчна, но щом веднъж свикнете, всичко ще бъде наред. Първоначално стоенето може да Ви се стори доста необичайно, особено ако пътувате по-дълго време, но повечето хора прекарват работното си време седнали и това е вид почивка за Вас. Препоръчително е да поставите краката си един зад друг, а не един до друг – от една страна, защото няма достатъчно място, от друга – защото ако петите са една зад друга, ще можете по-лесно да балансирате скутера и да правите плавни завои.

Управление

Върху кормилото има малко табло за управление – един бутон за включване и изключване и четири LED лампички. Лампичките показват колко енергия има в скутера. Така ще знаете и кога идва време да го заредите. За да включите скутера, натиснете веднъж бутона за стартиране, а за да го изключите, задръжте бутона за 2 секунди.

Издръжливост

За сметка на размерите си, електрическият скутер на Сяуми издържа сравнително дълго време и може да измине 30 км. Скоростта, която развива, е 25 км/ч. Това не е много, но скутерът е проектиран по-скоро за тротоари и алеи, не за пътното платно. Гумите са достатъчно големи да се справят с малки неравности на пътя – камъчета, плитки дупки, тухли. Не е препоръчително да го ползвате по калдъръм или кози и селски пътечки. Скутерът е създаден предимно за градски условия, но се справя чудесно и с терени под наклон. Ако все пак държите да използвате скутера в извънградски условия, на пазара се предлагат гуми за този модел, които компенсират липсата на окачване.

Захранване

Мощността на двигателя е 250 вата, но се усеща като повече от това. Може да издържа натоварване до 100 кг.

Преимущества

1. Малко кормило – дръжките на кормилото са достатъчно удобни и дълги за двете Ви ръце, но достатъчно стеснени, за да може електрическият скутер да минава през тесни пространства. Това ще Ви е от ползва в много ситуации, включително при задръстване, паркирали коли по тротоарите и подобни.

2. Скутерът е колкото мощен и издръжлив, толкова и лек. Ако стигнете до стълби или друго препятствие, можете да го изключите, да го вдигнете и пренесете на ръка, без да се притеснявате, че ще изморите ръцете си или ще нараните кръста си.

3. Скутерът притежава система за възстановяване на част от енергията чрез кинетично презареждане. По този начин той удължава живота на собствената си батерия. Един от начините да активирате тази функция е да натиснете спирачката и да освободите дросела. Другият начин е да изтеглите приложението, което върви със скутера, и да го настроите на интелигентен режим.

Предпазни мерки

Докато карате електрически скутер, няма да можете да носите нищо в ръцете си – с едната си ръка трябва да държите спирачките, а с другите – да поддържате скоростта. Ако обичате да носите раници, това няма да се окаже проблем за Вас. Кормилото на скутера се завърта само на 45 градуса в двете посоки. Това по никакъв начин не влияе на управлението му, но няма да можете да правите твърде резки маневри, така че го имайте предвид, когато обмисляте покупката му.

Електрическият скутер на Xiaomi е идеален за къси разстояния – да отидете на работа, до магазина, на кафе. Почиства се лесно, поддържа се лесно и се управлява лесно. Със същата лекота той може да стане неизменна част от Вашето ежедневие.