Xiaomi Mi 9 Lite - Ревю, Цени и кратка спецификация

Xiaomi Mi 9 Lite - Ревю, Цени и кратка спецификация

Xiaomi Mi 9 Lite - Ревю, Цени и кратка спецификация

През юли тази година Сяоми представи на пазара нова серия телефони от Mi семейството, наречени CC9. Два от телефоните напуснаха пределите на Китай под различни имена. Единият бе наречен Mi A3 и мина под програмата на Андроид, а другият бе именуван Mi 9 Lite – телефонът, за който ще говорим днес.

Единствената съществена разлика между Mi CC9 и Mi 9 Lite е софтуерът. За разлика от Китай, версията, предназначена за международния пазар, предлага услуги на Гугъл, но все още работи с Android Pie и MIUI 10. Версията в синьо се предлага с 6ГБ оперативна памет и 128ГБ основна памет, като има и вариант 4/64ГБ.

AMOLED екранът предлага ярки цветове и голям контраст. Черната рамка не е така натрапчива, макар че можеше да е малко по-тънка, предвид 6,39-инчовия дисплей. Батерията е голяма, зарежда се бързо.

Snapdragon 710 е наистина впечатляващ, но не толкова, колкото 48-мегапикселовата камера с 8-мегапискелова широкообективна камера и 2-мегапискелов сензор за дълбочина на картината. Сяуми рекламираше изначално Mi CC9 като продукт за креативни хора и вероятно това е причината да включи 32-мегапикселова селфи камера.

В комплект със селфи камерата вървят нови опции за портретен режим, филтриране, поставяне на колажи и други забавни настройки, с които можеше да блеснете в социалните мрежи.

MIUI е отново много полезен и винаги Ви идва на помощ, когато имате нужда от него. Например, казва Ви да не гледате в екрана, а в камерата, когато снимате; или Ви съветва на какво разстояние да държите телефона от лицето си, когато правите селфита, за да фиксира правилно фокуса. Друга полезна опция за креативно настроените хора е бавно записващото се видео със саундтрак, още веднъж, благодарение на AI.

Креативен или не, Xiaomi Mi 9 Lite е прекрасен телефон, способен да се конкурира с модели като Realme X, Oppo Reno Z или Samsung Galaxy A50s. Цената му на пазара е между 560 лв. -  650лв.