Xiaomi Mi 10T - Смартфон ревю и информация

Новини,

Xiaomi Mi 10T - Смартфон ревю и информация

Покрай десетгодишнината на Xiaomi, компанията пуска на пазара нова линия телефони – 10Т (Trends), което се превърна в едно от най-чаканите събития, след като слуховете за това тръгнаха още ранната пролет, а премиерата на Mi 10T трябваше да се състои през юни. Едно е сигурно – производителят желае да пусне на пазара достъпни висококачествени смартфони, затова и е започнал кампания “5G за всички“. Така че остава въпросът дали Mi 10T ще има 5G или не. Засега данните сочат „не“, но пък едно е сигурно – Xiaomi ще включи най-новата версия на Snapdragon – 865. Процесорът е 2,8-херцов, осемядрен и не разочарова, независимо на какво изпитание го подложите.

Много потребители се надяваха на още един OLED дисплей, който е известен с невероятен контраст, жива картина и богатство na цветове. Mi 10T има 6,39-инчов Амолед с 16 млн. цвята и защита Gorilla Glass 6. Да не забравяме и за сензора за пръстови отпечатъци под екрана, както и чувствителността му при промяна на светлината.

Задните камери са три, но знаем спецификациите само на основната и втората – 64MP и 20MP. Селфи камерата е също 20MP, ала защото разполагаме само с една снимка на Mi 10T откъм гърба, не е ясно дали селфито ще изскача (моторизирана глава) или е част от екрана. Знаем обаче, че смартфонът има система за разпознаване на гравитацията, която всъщност контролира прибирането на камерата при падане. Според други източници предната камера е 32MP. Противоречия се намират и при безжичното зареждане.

За накрая оставяме нещата, които знаем със сигурност – моделът ще се предлага в две версии с 6/8GB оперативна и 128/256GB основна памет (дали има слот също не е ясно, но ако има, ще е до 256GB). Цветовете също са два – син сапфир и черен оникс. Телефонът върви със слотове за две сим карти, има и стандартен жак за слушалки, в случай че не сте фенове на безжичните „бобчета“.