Xiaomi Mi 10 Pro - Полезна информация и кратко ревю

Новини,

Xiaomi Mi 10 Pro - Полезна информация и кратко ревю

Xiaomi Mi 10 Pro - Полезна информация и кратко ревю

Без точна дата и без сигурни характеристики, двата нови модела на китайския гигант Сяоми подпалиха интернет през последните няколко дни. От двата смартфона, най-много информация изтече за Mi 10 Pro и, въпреки това, все още не знаем как точно ще изглежда. Но знаем част от нещата, които ще включва.

От Xiaomi са заложили на две основни характеристики, които можем да опишем с една дума – „бързина“. Или иначе казано – бързо зареждане и бърза оперативна памет. Mi 10 Pro ще има най-бързо зареждащата се батерия. Според теориите на специалистите и любителите на марката, времето за зареждане ще е около половин час. Голямата оперативна памет, от друга страна, е факт – цели 16 гигабайта. Разбира се, ако искате модела, но на по-ниска цена, можете да избирате между останалите два варианта, които са с 8 и 12ГБ оперативна памет.

Знаем, че Mi 10 Pro ще се предлага в няколко цвята, но все още не е ясно колко. Обичайно Сяоми пускат ексклузивно един цвят за Азия и различен за Европа и останалия свят. Друга интересна характеристика, на която трябва да обърнете внимание, е наличието на DCI-P3 – сравнително нова технология за цветово пространство, която се използва в киносалоните и в един от телевизорите на Самсунг. Тази технология ще бъде вградена за пръв път в смартфон, така че не изпускайте възможността да се докоснете до Mi 10 Pro.

Впечатляваща е и 108-мегапикселовата основна камера с HDR10 разделителна способност, която ще Ви помогне да видите в най-големи детайли своите клипове и да се потопите в екшън динамиката на всяка игра. Можете да записвате и 8К видео. Ако обичате музиката и по-голямото пространство, знайте че моделът не разполага със слот за карта или жак за слушалки, но благодарение на Bluetooth 5.0 със своя aptX HD можете да слушате любимата си музика през безжични слушалки, в колата или през друго съвместимо устройство.