Първи данни и характеристики за POCOPHONE X3

Новини,

POCOPHONE X3 - Информация и ревю

Всеки заклет любител на игрите знае за POCO и техните невероятно бързи, отзивчиви и пленяващи телефони, които засмукват потребителя право в екшъна. Тази година основата в Индия компания ще пусне на пазара своя трети модел от серията X и, за разлика от друг път, смартфонът ще бъде представен на световния пазар, където всеки ще има достъп до него.

За пръв път POCOPHONE X3 привлече вниманието на обществото, когато производителят „по погрешка“ обяви през социалните мрежи за неговата поява. Датата на официалната му премиера трябва да се състои на 7 септември. Дотогава цялата информация, с която разполагаме, се основава слухове и частична информация.

Една от най-чаканите характеристики е първият в света Snapdragon 732G. Предшественикът, POCO X2, разполага с по-ранната версия Snapdragon 730G. Основната камера на Х3 и Х2 е 64MP. Очаква се при Х3 те да са четири и най-вероятно останалите три ще бъдат 8MP, 2MP и 2MP. Двата модела споделят и друга обща черта – честотата на опресняване на дисплея е 120Hz, на което се дължи и дълбоката привързаност на геймърите към тези модели.

Колкото до самия дисплей, той най-вероятно ще е около 6,67 инча, LCD с 16 млн. цвята (ако не и по-добра версия). При батерията обаче имаме сигурни доказателства за подобрение, като Х2 има 4500mAh, а Х3 – 5160mAh, което означава, че ще може да зарежда телефона на 100% за по-малко от час.

За селфи камерата знаем със сигурност, че е 20MP, както при предходния модел, и най-вероятно също ще има втора, допълнителна камера, за дълбочина. Предполага се, че POCOPHONE X3 ще се продава за по-малко от триста долара и че ще има 5G мрежа, като по този начин тя ще стане достъпна за повече потребители. Операционната система със сигурност ще бъде Андроид 10, но все още не сме сигурни какви ще са параметрите на основната памет и дали ще има споделен слот за карта памет при гнездата за сим картите.