Cubot X30 - характеристики и данни

Новини,

Ако има една основна характеристика, с която да опишем новият Cubot X30, то това е броят на неговите камери - пет от задната страна и една селфи - общо шест. За някои, този избор е маркетингова стратегия, докато за други може да се окаже възможност да започнат своя път във фотографията, социалните мрежи или просто да събират снимков материал за своите колажи, статии и дори проекти за комикси.

Основната камера на Cubot X30 е 48MP, достатъчна да улови малките детайли в големия пейзаж. Телескопичната камера е 8MP, за да се докоснете до обекти, които да отдалечени от Вас, докато макро и портретните камери ще Ви помогнат да увеличите красотата на цветята, листата и всичко, което остава незабелязано от околните. Петата камера е 0,3MP и няма точно предназначение, но пък с LED светкавицата създават решетка, подобно на зарче с късметлийската цифра шест. Селфи камерата е 32MP, напълно достатъчна за всички социални мрежи.

С толкова много камери и възможности вероятно ще се изкушите да изпробвате всички. Не се притеснявайте, че няма да Ви остане място или че смартфонът ще прегрее. Освен че се предлага в три цвята (сиво, зелено и синьо), моделът има две версии с 6/8GB оперативна и 128/256GB основна памет. Споделянето на снимки и клипчета е бързо и без буферинг, благодарение на осемядрения MediaTek Helio P60, Bluetooth 5.0 и наличните 3G и 4G мрежи.

Други характеристики са 6,4-инчовият LCD дисплей с 16 млн. цвята, графичната карта Mali - G72 MP3 и вградената батерия 4200 mAh, която може да издържи почти два дни при икономично използване и ден при висока натовареност. Cubot X30 има функция за лицево разпознаване, страничен сензор за пръстови отпечатъци, както и опция за плащания през виртуална карта. Всичко това е събрано в 212 гр. и опаковано в защитено от надраскване стъкло с алуминиева рамка и включен в пакета трансперантен протектор.